Actualitate Internă Focus Featured

EXCLUSIV: Natalia Morari, o agentă FSB-istă dincolo de orice dubii. Profilul neromanțat. Cum minte rusește metreasa lui Platon, Baghirov, Thaciuk și Chiril Lucinschi. Mizele Natașei

EXCLUSIV: Natalia Morari, o agentă FSB-istă dincolo de orice dubii. Profilul neromanțat. Cum minte rusește metreasa lui Platon, Baghirov, Thaciuk și Chiril Lucinschi. Mizele Natașei

Rusoaica Natalia Morari a apărut în Basarabia noastră în 2007, insistând că ar fi fost ”expulzată” din Rusia pentru atitudinea ei ”anti-putinistă”. Amuzant, nu-i așa? Vă dați seama ce ”pericol” reprezenta ea pentru regimul lui Putin? Firește, era vorba de o legendare regizată de serviciile secrete rusești, care își implantau un nou agent: un fel de Iurie Roșca cu fustă, de data asta accentul fiind pus, în spiritul vremurilor, pe ”pro-europenism” și ”anti-corupție”. Aceste tematici sunt mai mult decât comode în R.Moldova, unde nu există stat de drept, gubernia nefiind nici în UE, nici în NATO, motiv pentru care propaganda rusă le folosește deseori (nu e o coincidență că Ivan Ceban, principalul pion politic al Rusiei din Basarabia, e legendat ca ”pro-european”). 

Așa-zisul ”pro-europenism” al moldoveniștilor de la Chișinău e o distopie ce contravine în mod flagrant adevăratului pro-europenism, care nu poate fi decât unionismul autentic, Unirea / ReUnirea / ReÎntregirea legitimă a Basarabiei cu România reprezentând unica soluție pentru ca R.Moldova să intre în UE. Și mai important, Unirea e unica soluție pentru ca R.Moldova să intre în NATO, poziționându-se astfel în interiorul unor granițe pe care trupele rusești nu le pot trece. Rețineți: Unirea și devenirea Basarabiei zonă NATO sunt marile spaime ale Kremlinului. Cine susține altceva face, într-o formă sau alta, jocurile Rusiei.   

În 2007-2008, Natalia Morari nici măcar nu știa româna (pe care o numește ”moldovenească”), la acea vreme fiind promovată intens de agenți FSB-iști cu acte în regulă – bunăoară de Eduard Baghirov (în prezent sucombat) și de Mark Tkaciuk (fost consilier de bază al comunistului Voronin). De altfel, atât Tkaciuk cât și Baghirov i-au fost cordaci în diverse perioade, fiind de notorietate că Natașa e amantă de meserie. Imaginați-vă că sorcova asta dădea lecții de ”pro-europenism” și de ”anti-corupție” în limba rusă, uneori expunându-se ca pe centură. 

Morari avea să joace un rol important în toiul incidentelor și provocărilor rusești din 7 aprilie 2009, susținând regia FSB-istă care încerca să dea vina pe România pentru așa-zisa ”rebeliune”. Privind retrospectiv, acum știm cu siguranță că întreaga operațiune a fost 100% rusească. Moscova nu-l mai dorea pe Voronin, serviciile secrete ale Kremlinului acționând în consecință. Paradigma în care Voronin era șef de stat trebuia să ia sfârșit, așa că rușii l-au înlăturat în 2009. Tentativele de a implica România au fost absurde și caraghioase, n-au păcălit pe nimeni, deși Morari și-a dat toată silința. De notat că, în contextul incidentelor, Natașa l-a ascuns pe Baghirov în portbagaj și l-a scos din zonele controlate de Chișinău, ducându-l până la Tiraspol. 

A urmat o ascensiune fulminantă a cărei propulsie a fost mereu rusească. Pentru neofiți, amintesc că platforma TV8 i-a fost oferită pe tavă Natașei chiar de Chiril Lucinschi, căruia i-a fost (scuze de repetiție) amantă. Chiril e fiul lui Petru Lucinschi, fostul președinte KGB-ist al R.Moldova și unul dintre marii ucigași ai Unirii. 

De-a lungul anilor, legendată drept jurnalistă ”pro-europeană” (!) și ”anti-corupție” (!), Morari i-a spălat în permanență pe toți infractorii și politicienii corupți ai Rusiei, compromițând la două mâini ideea pro-europeană, la fel cum, odinioară, ”unionistul” și ”pro-românul” Iura Roșca a compromis și a deturnat unionismul de la Est de Prut (detalii AICI). Totul împachetat în cele mai fetide narațiuni moldoveniste, cu accentul pus pe așa-zisa ”națiune civică moldovenească” (ultimul chip al moldovenismului stalinist). Agenta Natașa era preluată în bandă atât la Jurnal TV cât și la Europa Liberă.md, deși vorbim despre o românofobă viscerală. Mai mult, oficinele amintite pompau un content similar, mai cu seamă Jurnal TV, unde interlopii Rusiei (și banii lor) vor fi fost prezențe permanente. 

Să n-o mai lungesc. În septembrie 2021, din postura de așa-zisă ”jurnalistă anti-corupție” cu emisiune în prime-time la TV8, Natalia Morari recunoaște public că e însărcinată cu interplopul rus Veaceslav Platon. Care nu e doar un interlop notoriu implicat în devalizarea ca-n codru a R.Moldova. În fapt, Slava e un vechi instrument al Kremlinului – prin intermediul lui, serviciile secrete rusești au falimentat sistemele bancare din mai multe state foste sovietice. Recunoașterea faptului că e metreasa lui Slava (infractor pe care îl spăla zilnic pe stică, mimând ”obiectivitatea” și făcând totul pentru a-l menține în libertate – doar amintiți-vă emisiunile cu Alexandr Stoianoglo, un alt instrument al serviciilor rusești) nu a fost voluntară, la acea vreme Natașa fiind presată de zone din SIS care ar fi făcut oricum publică informația. Ea a încercat un soi de damage control. 

Evident, la Natașa veți întâlni toate narațiunile și minciunile anti-ucrainene, acestea fiind împachetate divers și diseminate în felurite gradaje (AICI un exemplu recent). Spre deosebire de românofobul Ivan Ceban, pe care rușii l-au travestit în așa-zis ”pro-european” de numai 4-5 ani, fiindcă ăsta-i trendul, Natașa minte de mai bine de 10 ani că ar fi ”pro-europeană”, tocmai pentru a se legitima public drept altceva decât este, căpușând un subiect la modă și comod pentru Rusia (care îl preferă, altminteri s-ar vorbi despre Unire și NATO, nu despre cai verzi pe pereți). 

E-adevărat, punctajul fluctuează în funcție de necesitățile la zi ale Kremlinului, iar asta se vede cu ochiul liber și în cazul Natașei. Totuși, o perioadă îndelungată, ea a fost o agentă de succes – e de ajuns să treceți în revistă studiourile tv în care a lucrat sau a fost invitată și instituțiile media (zise ”pro-europene” și ”anti-corupție”, uneori plătite și cu bani românești pe lângă finanțările europene), care o preluau din toate pozițiile. În această ordine de idei, Natașa ar trebui să ne spună ai cui ”copii” sunt Jurnal TV și TV 8.

Din păcate, FSB-ista rămâne eficientă - altminteri, de ce i-ar mai răspunde chiar ambasadorul Ucrainei la Chișinău, pentru a-i spulbera minciunile kremlinopate? (detalii AICI) Spune multe faptul că i se răspunde de la nivelul ăsta. E luată în serios fiindcă are oarece impact, după ce a spălat creiere ani și ani. 

În repetate rânduri, individa a sugerat că ia în calcul un proiect ”politic”. Pe lângă mascarada operativă (susține că va candida la președinție sau că va face ”dezvăluri cutremurătoare” ca să poată urla că ar fi persecutată ”politic”, dacă ar fi arestată), nu e exclus ca stăpânii cu epoleți să o distribuie în diverse roluri. 

Dincolo de cele de mai sus, e de ajuns să știți că Natalia Morari figurează în baza de date Mirotvoreț ca agent al serviciilor secrete rusești și dușman al Ucrainei, iar concubinul ei – interlopul FSB-ist și fugar Veaceslav Platon – a fost reținut în 2016 în Ucraina chiar de serviciile secrete ucrainene.

E de neînțeles de ce autoritățile de la Chișinău permit unei agente FSB-iste să-și facă de cap fără a întâmpina nici cele mai mici probleme. Dar ce așteptări poți avea, dacă nici măcar Igor Dodon nu apare pe lista de sancțiuni a R.Moldova? 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.