Actualitate Internă Cap de pod

Ilan Șor și sorcova sa – Evghenia Guțul – ar trebui arestați pentru trădare de patrie și separatism. Aflată la Moscova, Guțul a solicitat Rusiei să ”separetizeze” din nou o halcă din R.Moldova: așa-zisa Găgăuzia. Amenințările Kremlinului

Ilan Șor și sorcova sa – Evghenia Guțul – ar trebui arestați pentru trădare de patrie și separatism. Aflată la Moscova, Guțul a solicitat Rusiei să ”separetizeze” din nou o halcă din R.Moldova: așa-zisa Găgăuzia. Amenințările Kremlinului

Evghenia Guțul – bașkană așa-zisei Găgăuzia și marionetă a magnatului condamnat și fugar Ilan Șor – a fost la Moscova, tot acolo unde acum câteva săptămâni a fost și șeful ei. La fel ca interlopul, și Guțul a găsit de cuviință să ceară Kremlinului o intervenție în forță în afacerile interne ale R.Moldova pentru a susține… separatismul găgăuz. 

Mai exact, sorcova lui Șor – care își închipuie că ar fi o ditamai ,,președinta” de ”stat”, și nu un funcționar public obișnuit care conduce o oarecare administrație publică locală din sudul R.Moldova – a avut o întrevedere cu odioasa senatoare Valentina Matvienko, care a asigurat-o pe bașkană că „Rusia este pregătită să acorde asistență Găgăuziei”. 

Cu alte cuvinte, Rusia e gata să ,,separatizeze” din nou R.Moldova, adică, să mai ocupe o halcă din teritoriile românești de la Est de Prut cu ajutorul coloanei a 5-a de la Comrat, sub coordonarea lui Șor, hoțul de miliarde. 

„Există o entitate teritorială autonomă a Găgăuziei, care are grijă de cetățenii săi, care vrea să se dezvolte, care vrea să îmbunătățească nivelul de bunăstare al cetățenilor săi. Și dacă liderii Găgăuziei sunt angajați într-o astfel de interacțiune, îmi doresc să spunem din nou că noi vom oferi orice asistență și ne vom întări și extinde legăturile. Nimeni nu ne poate opri pe noi sau pe dumneavoastră”, a amenințat Matvienko, fiindcă despre o amenințare vorbim. (detalii AICI

Totodată, senatoarea – care este și președinta Consiliului Federației – a venit cu o acuzație mincinoasă tipic rusească împotriva tuturor celor care condamnă războiul. Mai exact, Matvienko a numit cursul politic al Chișinăului drept unul ,,rusofob”, asta deși autoritățile R.Moldova nu au făcut altceva decât să își manifest în mod oficial solidaritatea față de poporul ucrainean, condamnând în mod repetat invazia genocidară a Rusiei putiniste. 

„Actualele autorități (ale Republicii Moldova –n. red.) sunt conducătorii unui curs politic occidental impus, care, vreau să spun din nou, cu siguranță nu corespunde intereselor naționale ale cetățenilor Moldovei”, a debitat Matvienko, o goarnă a ”lumii ruse”. 

Evghenia Guțul a tot repetat papagalicește că „Chișinăul încalcă drepturile locuitorilor din Găgăuzia, aceasta depășind toate granițele” – o acuzație lipsită de orice suport real.  

Guțul a subliniat, de asemenea, că regiunea dorește să dezvolte relațiile cu Moscova și să se ”bucure” de sprijinul Rusiei.

„Suntem prieteni de mulți ani, decenii, am fost în relații bune cu Federația Rusă. Vrem să continuăm, vrem să avem în continuare sprijin din partea Federației Ruse. Vrem, cel puțin, să ajungem în Rusia fără transferuri, fără complicații în logistică, pentru că acum este foarte greu”, s-a văicărit Guțul.

Nu încape nicio îndoială că marioneta Evghenia Guțul a coordonat aceste amenințări voalate împreună cu șeful ei, Șor, care ba e la Israel, ba e la Putin în Rusia. În mod normal, dacă R.Moldova ar fi fost un stat cu adevărat independent, suveran și democratic, unde justiția și-ar face treaba și nu jocurile oligarhilor de peste hotare, coloana a 5-a șoristă filorusă ar fi trebuit să fie arestată sub acuzare de trădare de patrie și separatism. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.