Actualitate Internă Focus Featured

Joaca de-a aparențele. Justiția moldovenească e demnă de Cartea Recordurilor Guinness. Procuratura Generală i-a ridicat imunitatea parlamentară Marinei Tauber....pentru a noua oară!

Joaca de-a aparențele. Justiția moldovenească e demnă de Cartea Recordurilor Guinness. Procuratura Generală i-a ridicat imunitatea parlamentară Marinei Tauber....pentru a noua oară!

Justiția de la Chișinău – pe care guvernarea pro-europeană pretinde că o tot reformează și o tot curăță de problemele corupției și cumătrismului – surprinde din nou. Vorbim despre gestul Procuraturii Generale de ridicare a imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber, mâna dreaptă a magnatului condamnat și fugar Ilan Șor (detalii AICI). 

Gestul procurorilor ar fi fost, desigur, salutat de societatea basarabeană, dacă nu ar fi fost precedat de alte 8 decizii similare care au vizat-o anterior pe aceeași rusofilă, Tauber, ce figurează în diverse dosare, și care au rămas fără niciun rezultat, fără o condamnare, adică fără nimic, poate doar cu un zgomot pe placul unora de la putere. Așa ceva ar trebui verificat și dacă e cazul, adăugat în Cartea Recordurilor Guinness. 

Marina Tauber, cea care îndeplinește la Chișinău rolul combinagiului în absolut toate planurile destabilizatoare și în mașinațiunile patronului său, Ilan Șor, fugit de aceeași justiție moldovenească ba în Israel, ba în Rusia la Putin, îi înjură ca la ușa cortului pe judecători și procurori.  De ce o face ? Pentru că știe prea bine că justiția moldovenească, cea mai ,,umană justiție” din lume, că să cităm și parafrazăm celebra expresie a actorului Gheorghiy Vitsin din filmul sovietic ,,Captivul caucazian, sau ”Noile aventuri ale lui Shurik”, nu o va trage la răspundere. 

Dar, cu o asemenea justiție care doar se joacă de-a aparențele, fără a mișca ceva în direcția luptei împotriva grupărilor infracționale din care face parte și Tauber, să nu se mire guvernarea actuală de ce cetățenii au o încredere din ce în ce mai mică în procurori, judecători și în alți justițiari. 

Încrederea în Justiție a fost, de fapt, întotdeauna una foarte mică, iar mai nou, nimeni nu-și va mai face nici cea mai mică iluzie în legătură cu reformarea sa. Dacă acest lucru nu poate avea loc, ori cineva din interior se împotrivește, nu vedem de ce Uniunea Europeană n-ar impune și anumite sancțiuni împotriva R.Moldova, care una spune pe la Bruxelles, Washington și Berlin, iar la Chișinău face exact opusul: protejează și acoperă grupările criminale, hoții de miliarde și slugile / sorcovele lor, folosindu-le, uneori, pe post de așa-zise ”victime” și sperietoare de ciori în campaniile electorale. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.