Actualitate Internă Focus

Interdicție de a mai intra în România pentru 116 falși protestatari din R.Moldova, conectați cu Ilan Șor, Kremlin și AUR / Indivizii respectivi aveau ca misiune, contra cost, organizarea de proteste la București împotriva Maiei Sandu

Interdicție de a mai intra în România pentru 116 falși protestatari din R.Moldova, conectați cu Ilan Șor, Kremlin și AUR / Indivizii respectivi aveau ca misiune, contra cost, organizarea de proteste la București împotriva Maiei Sandu

116 persoane care urmau să protesteze la București, în cadrul unor manifestații organizate și plătite de oligarhul fugar Ilan Șor, în ziua în care lidera de la Chișinău, Maia Sandu, participa la Congresul Partidului Popular European (PPE), la începutul lunii martie, au fost sancționate de autoritățile române, primind, totodată, interdicție de intrare în România, scrie Ziarul de Gardă.

Publicația a aflat că interdicția a fost aplicată de către o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din România. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a Inspectoratului General al Poliției (IGP). 

„Acelui grup de tineri apropiat de Șor, i-au fost impuse interdicții de a intra în România de către autoritățile abilitate din respectivul stat. Interdicția a fost impusă de instituțiile abilitate din statul respectiv. Nu vă pot spune cu exactitate care este perioada pentru care au fost impuse interdicțiile, deoarece decizia aparține lor și mai corect ar fi să-i contactați pe ei. Interdicția a fost aplicată în urma unor analize și respectiv, ca și concluzie, acei tineri au prezentat și prezintă pericol pentru securitatea națională a României. Mai mult ca atât, aici a fost vorba despre România, însă, în cazul în care alți tineri sau aceeași tineri vor prezenta pericol și pentru alte state europene la fel va fi aplicată interdicția deoarece ei la direct atentează la securitatea națională a oricărui stat”, a precizat Țentiu pentru ZdG.

Oficialul a adăugat că „ne sunt cunoscute 116 persoane (care au primit interdicție, n.r.), însă numărul se poate modifica. Acestea sunt, deocamdată, informațiile pe care le avem de la colegii din România. Ar putea parveni modificări și respectiv o nouă listă”, a punctat  șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP.

PODUL.md a scris AICI despre faptul că, pe 6 martie 2024, în jur 20 de indivizi au „protestat” la București față de politicile președintei R. Moldova, Maia Sandu, manifestația fiind organizată și plătit de grupul criminal Șor la comanda regimului de la Kremlin, în coordonare cu AUR România. La așa-numitul protest urmau să participe peste 200 de persoane, însă planul organizatorilor a fost dejucat de polițiștii din Republica Moldova. 

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP) al R.Moldova, Viorel Cernăuțeanu, suma achitată fiecărui „protestatar” ajungea la câteva sute de euro. Pentru un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10.000 de euro, a precizat oficialul. Mai multe detalii AICI

Protestul organizat de AUR la București, în aceeași zi, contra Ursulei von der Leyeb, șefa Comisie Europene. La acel moment, AUR a respins orice legătură cu formațiunea politică a lui Ilan Șor sau cu protestatarii plătiți de infractorul moldovean, acuzând că Viorel Cernăuțeanu pune „în circulație intoxicări”.

 

CITEȘTE ȘI: Procurorii arată probele ce relevă schema prin care grupul criminal Șor împărțea milioane de lei activiștilor mai multor partide controlate de oligarhul fugar. Două persoane au fost reținute



 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.