Actualitate Internă

Sondaj: Majoritatea moldovenilor ar vota pentru aderarea la UE / PAS și Maia Sandu conduc detașat în topul preferințelor alegătorilor

Sondaj: Majoritatea moldovenilor ar vota pentru aderarea la UE / PAS și Maia Sandu conduc detașat în topul preferințelor alegătorilor

56,5% dintre cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, în cazul desfășurării unui referendum pe acest subiect. Totodată, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Maia Sandu ar obține 35,1% din voturi, urmată de Igor Dodon, cu 15,8%. Sunt datele unui sondaj realizat de CBS-Research la comanda WatchDog.MD.

Totodată, potrivit rezultatelor sondajului, 25,2% dintre respondenți ar vota împotriva integrării europene. Între UE și Uniunea Euroasiatică, 54% ar alege UE și 25% ar alege Uniunea Euroasiatică, mai arată cercetarea.

Iar dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS ar acumula cele mai multe voturi - 41,6% dintre respondenții deciși. Actualul partid de guvernământ ar fi urmat de PSRM, cu 22,6 la sută. Alte 3 partide cu șanse de a accede în Parlament sunt „Șansa” (8,5%) și PCRM (6,8%).

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 6-13 aprilie 2024, pe un eșantion de 1008 persoane cu vârsta de peste 18 ani. Marja de eroare declarată este de +/- 3%.


"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.