Actualitate Internă

Șor anunță, de la Moscova, crearea blocului politic „Victoria”, în cadrul unui eveniment grotesc. Reacția unui lider PAS: „Trădători de țară”

Șor anunță, de la Moscova, crearea blocului politic „Victoria”, în cadrul unui eveniment grotesc. Reacția unui lider PAS: „Trădători de țară”

Oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat crearea blocului politic „Victoria”. Simbolic, evenimentul dedicat creării blocului politic a avut loc la Moscova, ceea ce l-a determinat pe unul dintre liderii PAS, Andrei Spînu, să spună că este clar „penteu cine lucrează și pe cine servesc”. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale i-a catalogat pe Șor și șleahta sa drept „trădători de țară”.

În „echipa de vis”, așa cum o numește Ilan Șor, se află deputata Marina Tauber, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov.

Pe scena evenimentului, pe care Șor l-a numit „istoric”, au cântat interpreții ruși Nikolai Baskov și Filip Kirkorov, dar și Jasmin, soția lui Ilan Șor. Toți acești interpreți susțin invazia militară a Rusiei în Ucraina.

„Din alianță fac parte partidele „Șor", „Renaștere", „Șansa", „Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei" și „Victoria". Congresul nostru a avut loc la Moscova, unde locuiesc mulți dintre cetățenii noștri, care vorbesc o limbă moldovenească autentică și văd Moldova printre prieteni. Cu bucurie am fi organizat acest eveniment la Chișinău sau la Orhei. Dar acum este imposibil. Actualele autorități ale Moldovei au transformat țara noastră într-un GULAG, și îi masacrează pe toți disidenții”, a declarat Ilan Șor, precizând că nu trebuie admis ca R. Moldova să fie lipsită „de neutralitate, să nu permitem României să ne absoarbă țara”.

„Secretarul executiv al Consiliului Politic Național a fost desemnat Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. Eu voi conduce Comitetul Executiv. Marina Tauber, deputat al Parlamentului Moldovei, a devenit secretarul Comitetului Executiv”, a anunțat Șor.

Potrivit acestuia, ideea UE este o fantomă distructivă pentru cetățeni și pentru țară. „Sandu nu are nimic de oferit oamenilor, pe care deja i-a jefuit complet. (...) Sandu rupe în mod deliberat cordonul ombilical al legăturilor noastre cu CSI, cu Rusia, cu UEE — cu partenerii și vecinii noștri tradiționali. Sarcina noastră este să le arătăm oamenilor alternative bune, care și-au demonstrat eficacitatea de-a lungul timpului. Le-am numit deja: Rusia, UEE, CSI”, a mai spus oligarhul fugar, făcând afirmații false legat de rata susținerii ideii integrării europene în rândul populației R. Moldova.


„O țară întreagă i-a văzut pe trădătorii de țară la Moscova. Cred că putem spune clar, la Moscova s-a creat blocul criminal organizat Victoria/Pobeda. S-au creat la Moscova, lângă Kremlin, ca să fie clar pentru cine lucrează și pe cine servesc. Totuși, nu toți sunt acolo pe scenă. O parte se ascund încă la Chișinău, în spatele la tot felul de partide. În următorii ani trebuie să scăpăm de ei”, a reacționat Andrei Spînu, unul dintre fruntașii PAS.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.