Actualitate Internă

Ana Guțu cere autorităților moldovene să ancheteze șleahta lui Ilan Șor în baza acuzației de trădare de patrie: "Ei trebuie eliminați de pe scena politică! De ce s-a permis să se ajungă la acest haos, să ia naștere un bloc electoral la Moscova?"

Ana Guțu cere autorităților moldovene să ancheteze șleahta lui Ilan Șor în baza acuzației de trădare de patrie: "Ei trebuie eliminați de pe scena politică! De ce s-a permis să se ajungă la acest haos, să ia naștere un bloc electoral la Moscova?"

Într-o intervenție avută astăzi în emisiunea Politica Zilei, realizată de jurnalista Ioana Constantin la B1TV, fosta deputată Ana Guțu a subliniat că infractorului fugar Ilan Șor și acoliților acestuia, printre care bașcana așa-zisei Găgăzuia, Evghenia Guțul, trebuie să li se intenteze dosare penale pe speța trădării de patrie pentru lansarea la Moscova, în urmă cu câteva zile, a unui bloc electoral. 

Ana Guțu a punctat în acest context că nici partidele pro-ruse precum cel al familiei Le Pen, din Franța, nu au îndrăznit să-și lanseze vreun proiect politic pe teritoriul Rusiei, pentru a participa ulterior în alegerile din țara lor. 

Date fiind acestea, fosta deputată a atras atenția că șleahta lui Șor ar fi trebuit cu mult timp în urmă să suporte consecințele de ordin legal pentru acțiunile întreprinse. 

Ioana Constantin: Toate analizele privitoare la război, pe care le citim în ultima vreme în presa internațională, respectiv cele realizate de institute, vorbesc despre Republica Moldova drept următoarea țintă a rușilor. Avem și acest bloc politic coagulat în jurul lui Ilan Șor, "Pobeda" / "Victoria", care s-a născut la Kremlin. Chiar acolo au avut lansarea. Și se vorbește foarte mult despre acțiuni care urmează să creeze haos pe scena politică din Chișinău, de la mitinguri plătite până la propaganda dusă de aceste partide pro-rusești.

Ana Guțu: Este adevărat, dar în același timp trebuie să ne dăm bine seama că acest bloc a luat naștere la Moscova pentru că i s-a permis să ia naștere. Eu consider că instituțiile coercitive ale statului, și mă refer la SIS, la Ministerul de Interne, Ministerul de Externe, dar și instituțiile judiciare, ar fi trebuit ca de multă vreme să fi penalizat aceste personaje care creează un bloc electoral în afara Republicii Moldova. Să ne întrebăm următoarea chestiune. E posibil oare ca partidul familiei Le Pen să se întrunească la Moscova pentru a declara că va participa la toate scrutinele electorale din Franța, luând partea lui Putin și a regimului de la Kremlin și susținând războiul Rusiei împotriva Ucrainei? Desigur că nu! Astfel, ne întrebăm de ce autoritățile Republicii Moldova au permis să se ajungă la acest haos, să ia naștere un bloc electoral la Moscova? În mod normal acestor personaje, și mă refer și la Șor care este condamnat dar nu e extrădat în Republica Moldova, însă și la ceilalți, printre care bașcana de carton a Găgăuziei, Guțul, trebuie să li se intenteze dosare penale pe motiv de trădare de patrie, Articolul 337 din Codul Penal, respectiv în baza Constituției, pentru acțiunile lor. Ei trebuie eliminați de pe scena politică! 

Vedeți video de la 17:30: 



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.