Actualitate Internă Focus

Cum sunt înregimentați adolescenții basarabeni vorbitori de limbă rusă în organizațiile de tineret ale partidelor pro-rusești. Abrutizați de propaganda sovietică și românofobă, aceștia sunt folosiți pe post de instrumente ideologice împotriva României

Cum sunt înregimentați adolescenții basarabeni vorbitori de limbă rusă în organizațiile de tineret ale partidelor pro-rusești. Abrutizați de propaganda sovietică și românofobă, aceștia sunt folosiți pe post de instrumente ideologice împotriva României

Motivul pentru care partidele pro-moscovite din Basarabia au de departe cele mai numeroase organizații de tineret constă în faptul că grosul acestor cifre îl alcătuiesc, în fapt, tinerii, adolescenții și liceenii vorbitori de limbă rusă. 

Practica înregimentării unei bune și active părți a tinerimii basarabene de către slugoii Kremlinului din R. Moldova nu este una recentă, ea datează deja de câteva decenii. 

Dar cum le reușește acest lucru? Simplu, deși legea interzice propaganda politică în școli, organizații de tineret cum este ”Garda Tânără” a PSRM bunăoară, dar și structurile șoriste, știu cum să-și facă așa-zise culoare de pătrundere în instituțiile de învățământ liceale rusești și ucrainene cu predare în limba rusă și să-i momească pe tineri. 

Potrivit informațiilor Podul.md, accesul propagandiștilor pro-moscoviți în liceele "alolingve", în special din Chișinău, se bucură de asentimentul directorilor acestor instituții. 

Prin propagandă sovietică și românofobă, profitând de faptul că tinerii sunt vorbitori de limbă rusă, și în mod evident vulnerabili când vine vorba despre istoria românilor și a Basarabiei, reprezentanții partidelor pro-moscovite reușesc să-i prindă în plasă pe foarte, foarte mulți dintre acești adolescenți, antrenându-i în tot soiul de activități provocatoare, pe unele dintre acestea le vom vedea cu toții peste exact 7 zile, de 9 mai. 

Spălarea pe creiere și activitățile ideologice încep, deci, încă de pe băncile școlii. Însă 90% dintre acești tineri, după ce sunt utilizați pe post de instrumente ideologice împotriva Basarabiei, dar și a României în ansamblul ei, sunt apoi aruncați la gunoi precum șervețelele cu care își șterg secreția nazală oligarhii fugari sau capii structurilor politice pro-moscovite din țară, precum Dodon. 

Așa s-a întâmplat și cu unii tineri pe care magnatul condamndat și fugar Ilan Șor i-a folosit pe post de așa-ziși ”protestatari” pentru a destabiliza și extinde războiul hibrid al Kremlinului în dreapta Prutului, în complicitate cu AUR (detalii AICI). 

Conform surselor noastre, în lista celor 116 falși protestatari șoriști care au primit interdicție de intrare pe teritoriul României au ajuns și astfel de tineri, care, reiterăm, abia sunt ieșiți de pe băncile liceelor, și care au devenit subiect de ironie în presa românească pentru că nu cunoșteau limba română. Majoritatea dintre ei, vă asigurăm, dincolo de ieșirile rătăcitoare, NU sunt încântați de ceea ce li s-a întâmplat, și abia acum au înțeles în ce jocuri mizerabile și criminale s-au lăsat antrenați, dar, mai important, cu câtă ușurință au căzut pradă acestora. 

Acum, e de datoria instituțiilor de stat de la Chișinău, în special a Ministerului Educației să prevină orice fel de ingerințe politice în instituțiile de învățământ "alolingve" (cu predare în limba rusă). Directorii care au închis ochii, au acceptat tacit și tolerat pătrunderea actorașilor politici ai Moscovei în interiorul oricăror licee, fie ele cu predare în limba rusă, ucraineană, găgăuză sau română, ar trebui să fie demiși sau să plece din proprie inițiativă. 

Este inadmisibil să lăsăm tinerii Basarabiei noastre, indiferent de etnia lor sau de limba pe care o vorbesc, să fie folosiți de către Kremlin chiar împotriva noastră, la noi acasă!

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.