Externe Actualitate Internă

Mai mulți soldați ruși s-au îmbătat și s-au luat la bătaie cu militarii din așa-zisa Transnistrie. Un soldat a fost înjunghiat

Mai mulți soldați ruși s-au îmbătat și s-au luat la bătaie cu militarii din așa-zisa Transnistrie. Un soldat a fost înjunghiat

În seara zilei de 31 decembrie 2022, la una dintre unitățile din Transnistria a avut loc un conflict intern între militarii ruși și cei transnistreni care finalmente a escaladat până la punctul în care un sergent a fost înjunghiat. 

Incidentul a fost raportat de Oleksandr Kovalenko, un observator politico-militar al grupului "Rezistența informațională".

Comandamentul a hotărât trimiterea în serviciu a unei unități în noaptea de Revelion, ca pedeapsă pentru încălcarea sistematică a relațiilor statutare. Dar în loc să stea de pază, rușii au dat o beție, care s-a transformat într-o luptă cu transnistrenii.

La un moment dat, un sergent junior a fost rănit de comandantul unității cu un cuțit de tip baionetă.

Comandamentul rus încearcă să ascundă consecințele acestui incident, dar zvonurile despre cele întâmplate se răspândesc deja inclusiv în Transnistria, mai ales în condițiile în care rușii i-au insultat militarii transnistreni, catalogându-i ca fiind de "clasa a doua".

"În urma unor astfel de incidente, oare oamenii din Transnistria nu se vor gândi: <<Dar avem nevoie de astfel de 'protectori'?>>. Nu există niciun beneficiu de pe urma lor, iar cu Moldova e posibil să se intre în Europa (UE - n.red.) în viitor", a rezumat analistul Oleksandr Kovalenko. (sursa: AICI)

*imaginea articolului are scop pur ilustrativ

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.