Podul Minciunilor

FSB-ul, în acțiune: Natalia Morari promovează atacurile senatoarei rusofile Diana Șoșoacă la adresa Maiei Sandu. Cum se încearcă discreditarea României în ochii basarabenilor

FSB-ul, în acțiune: Natalia Morari promovează atacurile senatoarei rusofile Diana Șoșoacă la adresa Maiei Sandu. Cum se încearcă discreditarea României în ochii basarabenilor

Metreasa infractorului internațional Veaceslav Platon (devalizatorul controlat de Kremlin), ne referim la rusoaica Natalia "Natașa" Morari, veche agentă a FSB legendată drept "jurnalistă", o promovează pe senatoarea rusofilă de la București, Diana Șoșoacă, care o atacă într-un mod incalificabil pe președinta R.Moldova, Maia Sandu. 

În cadrul postării de pe Facebook, Morari o prezintă pe Diana Șoșoacă doar ca "senator român", fără alte detalii despre aceasta. Obiectivul agentei FSB este de a acredita ideea în rândul publicului neavizat din R.Moldova că Diana Șoșoacă ar putea reprezenta de fapt în vreun fel poziția României față de președinta Maia Sandu. Totalmente fals! Promovarea Dianei Șoșoacă ca senator român pe canalele media din R.Moldova are eminamente rolul de a-i oripila în legătură cu România pe basarabenii care nu cunosc politica de la București. Pentru neofiți, precizăm că Diana Șoșoacă e senatoarea de la București care își cerea scuze Ambasadei Rusiei în luna aprilie 2021, asta după ce mai mulți protestatari afișaseră un banner cu "masacrul de la Fântâna Albă" în fața reprezentanței diplomatice a regimului terorist de la Kremlin. De asemenea, amintim că, în luna decembrie 2022, Ambasada Rusiei la București i-a oferit Dianei Șoșoacă un cadou cu ocazia Crăciunului. 

Acum, prin trompetele de teapa Nataliei Morari, Diana Șoșoacă este folosită de propaganda rusă inclusiv la nivelul R.Moldova. Printre mesajele debitate de Diana Șoșoacă într-o secvență de emisiune găzduită de Nașul TV, pasaj promovat de Morari pe Facebook, senatoarea rusofilă se pretinde unionistă pe parcursul declarației prin care o atacă pe Maia Sandu: "Ne-ai nenorocit țara aceea care defapt aparține României și vrei să devii președinta României?!", urla Diana Șoșoacă la adresa Maiei Sandu în respectiva emisiune, pozând în unionistă. 

Mai mult, laboratoarele de dezinformare ale Kremlinului au regizat o scenetă penibilă în care Diana Șoșoacă combătea virulent un fake news potrivit căruia ea a avut în urmă cu câteva zile o întrevedere la Oradea cu Maia Sandu, intoxicare menită de altfel să o discrediteze pe președinta R.Moldova. 

"Am fost sunată din Republica Moldova să mi se spună că m-am întâlnit cu Maia Sandu. Niciodată în viața mea nu m-am întâlnit cu Maia Sandu. Când a fost la noi în Parlament la Senat, eu nu am avut dreptul să intru în Senatul României, dacă vreți să știți adevărul. Am avut interdicție să intru în Senatul României că doamna Maia Sandu și cu Iohannis au fost în Parlament. Au susținut nu știu ce chestii cu egalitatea de șanse pentru femei. Ce chestie? Ce egalitate de șanse în care o femeie nu a avut dreptul să intre în sala Senatului pentru că era doamna Maia Sandu? Aia care se duce și cerșește în genunchi, pe sub toate birourile, ajutor pentru Republica Moldova. Ți-ai vândut țara doamna Maia Sandu, ți-ai vândut-o lui Soros.

Nu m-am întâlnit niciodată în viața mea cu Maia Sandu și cu atât mai puțin la Oradea și dezmint total aceste știri în care eu m-aș întâlni cu Maia Sandu. Nici nu îndrăznește pitica aia să se întâlnească cu mine. Pitică din punct de vedere politic, nu altceva, că nu știu ce înălțime are, dar din punct de vedere politic este un om mic, pitic care și-a vândut țara și care se duce să cerșească ajutor. Ne-ai nenorocit țara aceea care defapt aparține României și vrei să devii președinta României?! Păi dacă ți-ai vândut Moldova și cerșești ajutoarele și ți-ai vândut propria nație lui Soros, lui Rockefeller și lui Rothschild, vii să îmi iei și țara mea?! Peste cadavrele noastre, doamna Maia Sandu! Vezi-ți de Soros al tău și de tendințele pe care le ai! La noi în țară nu acceptăm așa ceva", a zis Diana Șoșoacă. 

Vedeți video:



Merită reamintit totodată că Diana Șoșoacă provine din aceeași șleahtă care a avut și are menirea să discrediteze unionismul. Cristian Hrițuc, consultant politic și fost consilier prezidențial, scotea în evidență pe 3 ianuarie 2022 faptul că Diana Șoșoacă a participat la varii emisiuni alături de vechiul agent FSB-ist Iurie Roșca, principalul pion al Kremlinului pentru multă vreme în ceea ce privește discreditarea unionismului. 

"Cum lucrează rușii în România?  

Perseverenți, pe nișă, folosind temele momentului și 'instrumentele umane' pe care le au la dispoziție. Mai nou, Iurie Roșca și Diana Șoșoacă de aceeași parte a baricadei, participând la o emisiune a unei televiziuni online, propagând aceeași linie de mesaj.

Iurie Roșca are interdicție de intrare în România. El a fost 'infiltratul rușilor' în mișcarea unionistă din anii 90 și a schimbat macazul atunci când a trebuit. Un adept al lui Dughin, un promotor al intereselor ruse, Roșca face același joc pe care îl face Șoșoacă, dar pe teritoriul R Moldovei. Diferența este ca Iurie Roșca nu mai are o tribună de la care să comunice si nici presa din R.Moldova nu-l bagă în seamă. Șoșoaca are încă tribune. Inclusiv cea parlamentară. Acum, s-au unit în online împotriva "dictaturii medicale" tirajând narativele Moscovei.

Pentru foarte mulți această asociere nu prezintă un pericol la acest moment. Nici nu este acum, dar în timp, aceștia vor săpa încet dar sigur mintea multor români, în special a celor cu o pregătire mai precară. Au rolul unei picături chinezești, care trebuie să toarne în continuu aceeași otravă!", semnala Cristian Hrițuc într-o postare pe Facebook. 

De altfel, Roșca le ridica osanale în luna mai 2022 cecenului criminal Kadîrov și Dianei Șoșoacă, așa cum remarca scârbit publicistul basarabean Ștefan Secăreanu, care a amintit, pe Facebook, cine sunt de fapt acești lumpeni:  

"Citesc, din întâmplare, pe contul de Fb al agentului rus I. Roșca (contul se numește ‹Planul Roșca›) un comentariu la o postare video cu ucigașul Kadîrov. I. Roșca, ca orice ucigaș, îl promovează insistent pe acesta, fiind încântat mai ales de discursurile musulmanului:

‹Șoșoacă și dumneavoastră sunteți eroii noștri›.

Observ că sunt și unii din lista mea care dau like-uri acestei propagande ruse mizerabile, pe care evident îi voi elimina din listă.

La noi (în Basarabia – n. red.), după cum am mai spus, șoșoacele, roșcații și kadârovii se numesc dodoni!".

Revenind la agenta FSB Natalia Morari, reamintim că în luna mai 2022 a dat un interviu în presa rusă în cadrul căruia a invitat trupele ruse să invadeze R.Moldova, insistând că basarabenii nu sunt precum ucrainenii, iar astfel nu ar opune nici cea mai mică împotrivire față de invadatori. (mai multe detalii AICI și AICI)

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.