Actualitate Internă

În sfârșit: Consiliul Municipal Chișinău a declarat Federația Rusă drept stat care finanțează terorismul! Evident, aleșii PSRM, ȘOR, PDM și PCRM s-au opus și au făcut tămbălău

În sfârșit: Consiliul Municipal Chișinău a declarat Federația Rusă drept stat care finanțează terorismul! Evident, aleșii PSRM, ȘOR, PDM și PCRM s-au opus și au făcut tămbălău

Anunțul privind această situație a fost făcut de consilierul municipal Corneliu Pântea, din partea Partidului Unității Naționale (PUN), pe pagina sa de Facebook: 

„Condamnăm războiul de agresiune ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei.

Reafirmăm solidaritatea de neclintit cu poporul ucrainean, care a continuat să dea dovadă de un curaj și o reziliență remarcabilă în fața amenințărilor și atacurilor neîncetate, începând cu 24 februarie 2022 și în ultimele nouă luni de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, război care va distruge totodată perspectivele unui viitor sigur și prosper pentru poporul rus.

Noi, Consilierii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău reafirmăm sprijinul nostru pentru poporul ucrainean, care apără cu arma în mână libertatea și pacea pe continentul European”.

Declarația a fost semnată de 25 consilieri municipali din cei prezenți la ședința CMC din 22.11.2022:

Cebanu Ion, Herța Veronica, Lungu Mariana (PL); Nastase Andrei, Verbițchii Ruslan, Gaidău Ina, Rotari Sergiu, Duca Zinaida, Țurcan Ilie, Macovei Ion, Rusu Aurel, Tesa Iurie (PPDA); Cojuhari Roman, Popa Zinaida, Ivanov Dumitru, Bîndiu Ion, Umaneț Anatolie (PAS); Pântea Corneliu (PUN); Mîndru Victor (PSDEM); Nedelea Veaceslav, Tîșcul Ala, Cebotari Valentin, Mandatii Aliona, Bunescu Victor, Jitari Cristina (consilieri neafiliați politic)”- se arată în postarea consilierului municipal. 

De cealaltă parte, nu s-au alăturat demersului aleșii din partea Partidului Socialiștilor (PSRM), Partidului „Șor”, Partidului Democrat (PDM) și Partidului Comuniștilor (PCRM), transmite Anticoruptie.md.

Mai mult, conform timpul.md, propunerea de a declara Federația Rusă drept stat terorist a stârnit scandal în rândul aleșilor locali.

Consilierii PCRM și PSRM au amenințat că vor solicita suspendarea președintelui ședinței și au închis microfoanele și lumina. Ulterior, aceștia au părăsit sala în semn de protest. Într-un final însă, Rezoluția, care condamnă războiul de agresiune ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, a fost aprobată cu 25 de voturi.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.