Tuesday, May 14, 2024
Actualitate Internă

Necesitatea unor sancțiuni la nivel european care să-i vizeze pe Plahotniuc și Șor. Vlad Gheorghe cere UE să se alăture SUA și Marii Britanii

Necesitatea unor sancțiuni la nivel european care să-i vizeze pe Plahotniuc și Șor. Vlad Gheorghe cere UE să se alăture SUA și Marii Britanii

Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe anunță că a cerut UE să se alinieze SUA și Marii Britanii în ceea ce privește sancționarea oligarhilor pro-ruși Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Europarlamentarul român atrage atenția că întârzierea adoptării sancțiunilor permite "acoliților lui Vladimir Putin și regimului criminal de la Kremlin să genereze încă o criză la granițele României și ale Uniunii", de data aceasta în R.Moldova. 

"Am cerut sancționarea oligarhilor pro-ruşi Plahotniuc şi Şor la următoarea reuniune a miniştrilor de Externe ai statelor membre UE. Am transmis solicitarea mea şi către preşedinția suedeză a Consiliului - oligarhii trebuie să primească urgent interdicția de a călători în UE şi mai ales trebuie să le confiscăm averile cu care plătesc acțiuni anti-democratice, prin care pun în pericol statul de drept şi guvernarea aleasă liber de către cetățenii Moldovei prin vot.  

Nu e prima dată când solicit oficialilor UE să ne alăturăm Statelor Unite şi Marii Britanii care i-au sancționat deja pe Plahotniuc şi Şor pe teritoriile lor. Situația de la Chişinău ne priveşte direct, nu putem asista pasiv, nu mai putem amâna măsurile care se impun. Nu facem decât să permitem acoliților lui Vladimir Putin şi regimului criminal de la Kremlin să genereze încă o criză la granițele României şi ale Uniunii.  

Moldova merită tot sprijinul european, iar cetățenii care au ales prin vot un viitor mai bun merită ca noi toți să ne onorăm promisiunea de a-i primi alături de noi unde le e locul - în marea familie europeană", scrie Vlad Gheorghe pe Facebook. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.