Actualitate Internă

Războiul hibrid rusesc: Curtea Constituțională a R.Moldova a legalizat simbolurile războiului putinist genocidar, chiar în Săptămâna Mare! Agentura Rusiei de la Curtea Constituțională îi scuipă în față pe români în timp ce înfige un cuțit în spatele Ucrainei

Războiul hibrid rusesc: Curtea Constituțională a R.Moldova a legalizat simbolurile războiului putinist genocidar, chiar în Săptămâna Mare! Agentura Rusiei de la Curtea Constituțională îi scuipă în față pe români în timp ce înfige un cuțit în spatele Ucrainei

Cozile de topor rusești plantate în componența Curții Constituționale a R.Moldova și-au demonstrat, din nou, utilitatea pentru Kremlin. Mai exact, în Săptămâna Mare, folosindu-se de letargia Sărbătorilor Pascale, Curtea Constituțională s-a pretat la o nouă mizerie de proporții: a legalizat voalat utilizarea în spațiul public a așa-zisei panglici bicolore a Sfântului Gheorghe și a simbolurilor ”V” și ”Z”, toate aceste simboluri putiniste promovând crimele în masă săvârșite de Rusia. Cu alte cuvinte, Curtea Constituțională se implică din nou, la baionetă, în războiul hibrid pe care Rusia îl poartă la Est de Prut. 

Semnatar și votant al Declarației de Independență a R.Moldova față de imperiul rus, Valentin Dolganiuc explică, pe Facebook, oroarea acestei decizii care nu este numai una anti-românească prin excelență, dar reprezintă și un cuțit înfipt în spatele Ucrainei, a cărei rezistență îi apără momentan pe cetățenii R.Moldova de o nouă invazie rusească genocidară. Asta în condițiile în care, o eventuală așa-zisă ”denazificare” a R.Moldova (proiect despre care Moscova vorbește oficial) nu ar însemna altceva decât măcelărirea populației românești dintre Prut și Nistru (românii au mai trecut prin astfel de abominații rusești, iar patternul urmat de Rusia în Ucraina e vizibil și de pe Lună). 

Oare Rusia a apăsat doar butoanele marionetelor de la Curtea Constituțională sau a și plătit cu bani grei această decizie monstruoasă? 

În cele ce urmează, Podul.md vă prezintă în integralitate avertismentul lui Valentin Dolganiuc: 

”Zilele acestea, la Curtea Constituțională a R.Moldova s-a produs una dintre cele mai grave crime, nu doar împotriva românilor de la Est de Prut, nu doar împotriva tuturor românilor, dar împotriva întregii umanități. Zilele acestea, Curtea Constituțională a legalizat cumva voalat simbolurile imperiului criminal rusesc: panglica bicoloră așa-zisă a Sfântului Gheorghe și simbolurile V și Z. Acestea sunt simbolurile criminalului Putin. Acestea sunt simbolurile imperiului criminal rusesc. 

Este adevărat că această instituție și în alte timpuri, angajându-se în niște jocuri politice murdare și criminale, a făcut același lucru, dar de data aceasta nu mai poate fi iertată. Probabil că nu în zadar Curtea Constituțională e gard în gard cu Ambasada Rusiei. Probabil că nu în zadar aici se regăsesc persoane care datorează ceva imperiului rusesc, nu doar simpatie, dar au obligația de a susține acest imperiu al Răului. Sau poate că Rusia a plătit bani grei pentru această decizie. 

Decizia luată de Curtea Constituțională privind legalizarea voalată a acestor simboluri criminale a lovit și Ucraina în spate. Încă un cuțit din partea R.Moldova aplicat celor care rezistă eroic în fața imperiului rusesc. De ce s-a întâmplat acest lucru? De ce R.Moldova continuă să se comporte ca un trădător în spatele Ucrainei? Oare nu trebuie să spunem Ucrainei în fiecare zi ‹mulțumesc› pentru rezistență, ‹mulțumesc› pentru că ne apărați și pe noi? 

Cum de s-a întâmplat acest lucru? Vedem că și președintele Comisiei pentru securitate, Lilian Carp, și-a manifestat îngrijorarea, spunând că această decizie complică și mai mult lucrurile. Orice simbol promovează ceva, iar pamblica bicoloră zisă a Sfântului Gheorghe și simbolurile V și Z promovează crimele în masă săvârșite de imperiul rusesc. Cu acestea, ca și cu zvastica germană, trebuie să luptăm radical. Trebuie să le eradicăm din spațiul nostru vizual și informațional. În caz contrar, prezența rusească va rămâne o mare povară în importante instituții de stat. 

Ce urmează? Cât a costat această decizie a Curții Constituționale? Întrebări la care încă nu avem răspunsuri. Poate că serviciile secrete, poate că SIS-ul ne va răspunde ca să aflăm și noi de ce s-a întâmplat acest lucru. Basarabia, te iubesc oriunde ai fi!”. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.