Actualitate Internă

Rusisme: "Frăția de Cruce", organizația filorusă ,,pravoslavnică” din Kirsovo, a cerut excomunicarea unui jurnalist al postului găgăuz de știri Nokta.md!

Rusisme: "Frăția de Cruce", organizația filorusă ,,pravoslavnică” din Kirsovo, a cerut excomunicarea unui jurnalist al postului găgăuz de știri Nokta.md!

Extremiștii pro-ruși din Kirsovo (UTA Găgăuzia), care se autointitulează "Frăția Crucii" și care au cerut "renașterea Rusiei", au găsit de cuviință să solicite public ca jurnalistul Mihail Sirkeli (Nokta.md) să fie anatemizat și excomunicat din biserică, transmite Nokta.md

Unii cetățenii din Kirsovo și-au motivat apelul, publicat pe Facebook, prin poziția jurnalistului, pe care ei înșiși o descriu ca fiind "îndreptată împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse, a Rusiei Ortodoxe și a valorilor ortodoxe!". Iar după ce Mihail Sirkeli a postat pe Facebook despre bombardarea Ucrainei, în ziua în care Parlamentul European a recunoscut Rusia ca sponsor al terorismului, un anume Gheorghe Konstantinov, care postează pe Facebook în sprijinul agresiunii rusești, l-a amenințat pe Mihail că i-ar putea cădea "accidental" o cărămidă în cap – detalii AICI

În octombrie, mai mulți susținători radicali ai imperialismului rusesc din Kirsovo au organizat o procesiune cu bannere antistatale, un steag al Imperiului Rus și simboluri ale "Novorossiei" –  un proiect de încorporare în Federația Rusă a teritoriilor din Moldova și Ucraina care au făcut parte din Imperiu. Ei au purtat, de asemenea, un banner cu imaginea ”Mântuitorului nefăcut de mâini”, unul dintre simbolurile neonaziștilor ruși și a actului de separatism organizat de Rusia în Donbas în 2014.

Cercul de extremiști din Kirsova îi include, printre alții, pe Vasil Neykovchen și Vitaly Ryzhkov, care a postat o un comentariu în care cere excomunicarea lui Mihail Sirkeli. Nejkovcen, pe de altă parte. Acesta este un angajat al aparatului NSG, care a organizat anul trecut un miting anti-NATO. El a declarat personal că lucrează pentru renașterea Imperiului Rus – detalii AICI

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.