Actualitate Internă

APEL: autoritățile R.Moldova ar trebui să interzică intrarea în țară a cetățenilor ruși din Federația Rusă pentru perioada imediat următoare. Basarabia trebuie să fie zonă liberă de ”ruskii mir”!

APEL: autoritățile R.Moldova ar trebui să interzică intrarea în țară a cetățenilor ruși din Federația Rusă pentru perioada imediat următoare. Basarabia trebuie să fie zonă liberă de ”ruskii mir”!

Autoritățile Republicii Moldova – a căror principală sarcină ar trebui să fie asigurarea securității cetățenilor basarabeni – trebuie să interzică intrarea în țară a cetățenilor ruși din Federația Rusă pentru perioada imediat următoare.

O astfel de măsură ar fi strict necesară nu doar pentru asigurarea securității cetățenilor țării, dar și a președinților și a altor demnitari de stat străini, atât în contextul Marii Adunări Naționale din 21 mai, cât și în perspectiva celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care se va desfășura la Chișinău, pe 1 iunie. NU permiteți sporirea agenturii rusești din R.Moldova! 

Pe fondul dezastrului militar al Rusiei în Ucraina, a întețirii războiului hibrid pe care îl poartă Kremlinul împotriva Chișinăului, ne putem aștepta la orice gen de provocări din partea rușilor trimiși în R.Moldova, având în vedere planul de destabilizare clocit la Moscova, care are ca obiect deturnarea parcursului pro-european și pro-românesc al teritoriilor dintre Prut și Nistru. 

În următoarea perioadă, românii din Basarabia trebuia să dea dovadă de unitate și chibzuință în față oricăror provocări orchestrate de Kremlin, cu atât mai mult cu cât mizele sunt foarte mari. Să ne gândim că Republica Moldova are parte de o deschidere fără precedent, o deschidere nemaiauzită și nemaivăzută din partea partenerilor săi occidentali – pe 1 iunie, circa 50 de lideri ai Vestului vor veni la Chișinău, iar peste 700 de milioane de cetățeni ai continentului european vor fi cu ochii pe Basarabia.

Cetățenii Republicii Moldova NU sunt singuri în fața barbariei rusești, ei au de partea lor întreaga lume civilizată. Rusia genocidară, tot mai izolată pe plan internațional, vrea să zădărnicească această deschidere, să-i sperie și să-i descurajeze pe cetățenii Republicii Moldova, iar agentura Kremlinului (deopotrivă cu coloana a 5-a) joacă un rol fundamental în toate aceste tentative de subminare.  

Repetăm: în perioada următoare, autoritățile de la Chișinău ar trebui să interzică accesul cetățenilor ruși din Federația Rusă pe teritoriul Republicii Moldova. Basarabia trebuie să fie zonă liberă de ”ruskii mir”.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.