Actualitate Internă

Tupeu de oligarh condamnat: Urmăritul internațional Veaceslav Platon își anunță revenirea în politică!

Tupeu de oligarh condamnat: Urmăritul internațional Veaceslav Platon își anunță revenirea în politică!

Condamnat pentru frauda bancară și apoi achitat în condiții dubioase, Veaceslav Platon, se arată deranjat și furios pe proaspăta decizie a Canadei, care l-a inclus într-o listă mai mare de politicieni moldoveni sancționați pentru faptul că sunt ”colaboratorii Rusiei în Republica Moldova” și că ”subminează procesul democratic al țării”. 

Astfel, fostul deputat Platon anunță că intră din nou în politică pentru a ”face justiție și a prospera țara”.

Printr-un mesaj publicat pe pagina sa de pe o rețea socială, Veaceslav Platon susține că își va apăra proprietățile și drepturile sale și va ataca această decizie în instanțele din Canada și în Parlamentul de la Ottawa. Omul de afaceri susține că decizia Canadei a fost influențată de actuala guvernare, inclusiv de președinta Maia Sandu.

”Toată viața am evitat să particip în viața politică. Am considerat-o murdară și nerecunoscătoare, din cauza unor ticăloși, mincinoși și escroci ajunși la putere. Personal am suferit mult din această cauză. Prin urmare, nu am altă soluție decât să intru în politică și să încerc să transform țara într-un stat modern, foarte dezvoltat, în care să se vorbească la trecut despre sărăcie, unde fiecare cetățean va putea să-și realizează și cel mai mic potențial, iar statul se va transforma într-un prieten grijuliu, înțelept și preocupat de singur lucru – de bunăstarea cetățenilor săi”, declară fostul deținut Veaceslav Platon.

În lista celor sancționați de Canada, pe lângă Veaceslav Platon, se mai regăsesc fugarii penali Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, deputata Marina Tauber, aflată în arest preventiv, foștii deputați democrați Contantin Botnari și Vladimir Andronachi și fostul șef interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Veaceslav Platon a fost condamnat în 2017 la 18 ani de pușcărie în dosarul frauda bancară. Trei ani mai târziu, în iunie 2020, omul de afaceri a fost eliberat, după ce fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul său a fost falsificat. Ulterior, procurorii au renunțat la toate acuzațiile în privința lui Veaceslav Platon, care a fost achitat. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.