Actualitate Internă

Avertismentul lui Alexandr Slusari: În curând, Rusia va declanșa un război economic împotriva R.Moldova. Gazprom va solicita plata așa-ziselor ”datorii istorice” și va încerca să pună sechestru pe sistemul moldovenesc de transport al gazelor

Avertismentul lui Alexandr Slusari: În curând, Rusia va declanșa un război economic împotriva R.Moldova. Gazprom va solicita plata așa-ziselor ”datorii istorice” și va încerca să pună sechestru pe sistemul moldovenesc de transport al gazelor

Comentator avizat al ofensivelor rusești hibride (și nu numai), Alexandr Slusari avertizează, pe Facebook, că Rusia va declanșa un veritabil război economic împotriva R.Moldova, în următoarele luni preconizându-se o serie de acțiuni ostile ale Gazprom. E previzibil, atenționează Slusari, ca Rusia să forțeze din nou plata așa-ziselor ”datorii istorice”, la datoriile malului drept al Nistrului urmând a fi adăugate și datoriile acumulate de malul stâng.Totodată, Gazprom va încerca să pună sechestru pe sistemul moldovenesc de transport al gazelor.

Podul.md vă prezintă semnalul de alarmă tras de Alexandr Slusari: 

”Puțin cine a atras atenție ieri la știrea despre faptul că Moldova Gaz sfidează legislația națională și refuză să se conformeze procedurilor de implementare a pachetului III energetic.

În următoarele luni trebuie să ne așteptăm la niște acțiuni ostile din partea Gazpromului, care se opune vehiment demonopolizării continuă a pieței gazelor și independenței sistemului de transportare a gazelor de sistemul de furnizare. Putem aștepta la titluri executorii de la arbitraj din Sankt-Petersburg privind încasarea așa ziselor datoriilor istorice. Nu exclud că la datoriile malului drept Gazprom va adăuga și datoriile malului stâng. Concernul rus va încerca să aplice sechestru pe sistemul moldovenesc de transportare a gazelor.

Apropo, războiul economic va fi declanșat sub paravanul protocolului, semnat de Andrei Spânu, unde este un punct , formulat vag, dar care poate fi înterpretat ca garanția amânării pachetului III pentru Moldova Gaz. Incompetență și aroganță a unui politician ratat ne costă tot mai scump”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.