Actualitate Internă

Prietenii știu de ce! Brusc, toate sursele media pro-ruse din R.Moldova au încetat să-l critice pe Ivan Ceban, primarul rusofil al Chișinăului. Kremlinul îl pregătește pentru prezidențiale

Prietenii știu de ce! Brusc, toate sursele media pro-ruse din R.Moldova au încetat să-l critice pe Ivan Ceban, primarul rusofil al Chișinăului. Kremlinul îl pregătește pentru prezidențiale

A se observa că toate sursele media pro-ruse din Republica Moldova, inclusiv unele considerate a fi ”moderate”, au încetat brusc, și în același timp, să îl mai critice pe primarul rusofil și românofob al Chișinăului – Ivan Ceban, individ consiliat de FSB.

Jurnalistul și politologul moldovean Vitalie Andrievschi avertizează:

,,În lumea lucrurilor interesante. Toate resursele informaționale pro-rusești au încetat aproape simultan să mai publice ceva negativ despre Ion Ceban. Fie informații pozitive, fie neutre, dar neapărat cu semnul plus ascuns. De ce ar face asta ?"

Este de ordinul tuturor evidențelor că o astfel de abordare a presei pro-ruse din Republica Moldova e rezultatul unui ordin expres venit de la FSB-GRU și Kremlin, mai ales că în stânga Prutului urmează să aibă loc alegeri locale și prezidențiale. Conform mai multor sondaje, Ivan Ceban e favorit în a-și asigura cel de-al doilea mandat de primar al Chișinăului. 

De menționat că același Ceban este singurul politician care ar putea să concureze cu Maia Sandu în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2024. Kremlinul ar putea folosi o victorie a lui Ceban la Primăria Chișinăului pentru a-l distribui în rol de prezidențiabil – există destule indicii ce susțin un astfel de scenariu. 

Podul.md avertizează că, în cazul în care Ceban ar ajunge (cel mai probabil) în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, toate partidele rusofile precum PSRM și PCRM, grupări despre care se vehiculează în presa de pe Bâc că s-ar afla ,,în conflict” cu Ceban, brusc, la ordinul Kremlinului, se vor supune și îl vor susține pe acesta, cerându-le alegătorilor să-l voteze pe Ceban în detrimentul Maiei Sandu.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.