Actualitate Internă Focus

Adevărul doare. FSB-istul Ivan Ceban face spume și îl amenință pe Victor Chironda cu tribunalul, după ce acesta i-a spus în față că e un trădător și un cal troian al rușilor în R.Moldova. Amintim că ambasadorul SUA la Chișinău a specificat că Ceban e agent FSB

Adevărul doare. FSB-istul Ivan Ceban face spume și îl amenință pe Victor Chironda cu tribunalul, după ce acesta i-a spus în față că e un trădător și un cal troian al rușilor în R.Moldova. Amintim că ambasadorul SUA la Chișinău a specificat că Ceban e agent FSB

Candidatul Platformei DA la funcția de primar al Chișinăului – l-am numit pe Victor Chironda – a precizat, public, niște adevăruri esențiale despre primarul rusofil Ivan Ceban, adevăruri pe care Podul.ro și Podul.md le-au tot repetat de-a lungul anilor: ,,Ceban este calul troian al Moscovei, iar miza acestuia nu o reprezintă Primăria municipiului Chișinău, ci alegerile prezidențiale din anul următor, la care speră să învingă și să dea statul pe mâna Rusiei” – detalii AICI

Avertizăm că toate aceste acuzații ale lui Chironda sunt 100% adevărate, ba chiar, sunt evidente și de pe Lună, Ivan Ceban (personaj consiliat de FSB-GRU) fiind cel mai important pion al Kremlinului în politica din stânga Prutului. 

De altfel, chiar ambasadorul SUA la Chișinău l-a catalogat pe Ceban drept ”agent FSB”, când a fost întrebat de ce primarul și partidulețul său (MAN) sunt pe lista sancțiunilor SUA îndreptate împotriva Rusiei – detalii AICI

Cu toate acestea, în urma acuzațiilor publice, Ivan Ceban îl amenință pe Victor Chironda cu tribunalul, solicitând dezmințiri publice și – culmea! – despăgubiri în cuantum de 21.600 lei (adică, aproximativ 1000 de euro - oare atât valorează ”onoarea” lui Ivan?).   

„Am primit pe email o cerere prealabilă. Ghiciți de la cine. Nu de la altcineva decât domnul primar Ivan Ceban. A zis că mă dă în judecată pentru lezarea demnității, defăimare și nu știu de ce onoare și reputație profesională”, a anunțat Chironda pe rețelele de socializare.

Ulterior, Chironda a venit cu noi clarificări, pe contul său de Facebook: 

„Ieri, Ivan Ceban m-a amenințat că mă cheamă în judecată și îmi cere să-i plătesc 21,600 lei despagubiri morale. Chemându-mă în judecată, Ceban a confirmat că îl doare adevărul. Și că eu sunt unicul candidat care spune deschis acest adevăr. La Chișinău se luptă doar cu mine. Eu îl deranjez, nimeni altcineva. Toate taberele sunt sigure de victoria lui și s-au împăcat cu gândul că el va câștiga. Și numai eu lupt. Spun adevărul. Deranjez. L-am deranjat pentru că am arătat că sub sacoul de european a lui Ceban se ascund izmenele rusești. Va dați seama? Ceban a cerut cam 1,000 de euro despagubiri morale. Atât valorează onoarea lui, 21,600 lei. Haideți să punem mână de la mână, fiecare câte 1 leu, ca să-l despăgubim pe Ceban. Avem și un slogan pentru această campanie de colectare: ‹Dați un leu pentru Ceban, să se mute-n TATARSTAN!›.

Domnul primar, răspunsul meu la sesizarea dumneavoastră prealabilă este următorul: poți să o tai mărunțel și să ți-o pui în borș, poți să faci ce vrei cu ea. Puțin mă afectează amenințările tale pentru că scopul meu este să te scot din primărie. Fix așa cum l-ai scos tu pe Chirtoacă de urechi, fix așa o să te scoatem noi din primărie. (…) 

De ce oamenii tăi își permit să înceapă proiecte fără autorizație, fără proiect, să bage bani într-aiurea după care să vină să refacă lucrările de 10 ori ori tot din banii noștri? Asta se numește management? Asta se numește om gospodar? Nu, asta se numește politician nesimțit, care folosește resursele primăriei ca să-și facă PR politic, ca să ajungă președinte și să-și facă interesele”.

Victor Chironda a specificat și că mulți chișinăuieni ar fi dispuși să-i achite lui Ceban un bilet spre Rusia, adevărata lui patrie genocidară: 

,,Prieteni, am primit multe reacții de la chișinăuienii care sunt de acord să doneze cîte un leu pentru bilet lui Ceban spre Moscova sau Tatarstan. Pentru colectarea acestor bani am pregătit această pungă, pe care am scris și adresa destinației. Campania ‹Dați un leu pentru Ceban, Să se ducă-n Tatarstan› începe acum! În curînd voi anunța și locația unde fiecare dintre voi va putea veni și pune un leu în acest sac. Urmăriți pagina mea pentru a fi la curent! La 5 noiembrie, împreună îl trimitem pe Ceban acasă, la stăpînii săi”. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.