Actualitate Internă

Ana Guțu, apel către chișinăuieni: "Nu-l creditați pe Ceban! Rusia își pregătește terenul pentru a reveni în forță la alegerile parlamentare din 2025!". Fosta deputată atrage atenția că primarul Chișinăului joacă de fațadă partitura pro-europeană, la ordinul Kremlinului

Ana Guțu, apel către chișinăuieni: "Nu-l creditați pe Ceban! Rusia își pregătește terenul pentru a reveni în forță la alegerile parlamentare din 2025!". Fosta deputată atrage atenția că primarul Chișinăului joacă de fațadă partitura pro-europeană, la ordinul Kremlinului

Într-un video publicat pe platforma Tik Tok, unionista Ana Guțu, fostă deputată a Parlamentului Republicii Moldova, îi avertizează pe chișinăuieni să nu-l voteze la alegerile locale din 5 noiembrie pe Ion Ceban pentru a fi reales în funcția de primar al Chișinăului. Aceasta semnalează faptul că Ivan Ceban reprezintă pionul principal pe care Rusia mizează în ceea ce privește destabilizarea situației politice în Republica Moldova pe termen mediu și lung, existând riscul ca alegerile locale din luna noiembrie a acestui an să reprezinte o trambulină pentru îndeplinirea planului moscovit. 

Totodată, Ana Guțu amintește un episod ce relevă impostura lui Ivan Ceban atunci când se pretinde a fi pro-european. Astfel, Ion Ceban nu face altceva decât să joace partitura Moscovei atunci când încearcă să-și creeze o imagine de pro-european.

"Ceban este cel care în 2014, în luna iulie, a votat în ședința Parlamentului împotriva ratificării Acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. (...) Brusc, după aceea a dispărut, respectiv a plecat la Moscova pentru un an de zile. Ce au făcut cu el acolo? Ion s-a schimbat, a venit mai calm și uitați-vă că a putut să câștige Primăria Chișinău în 2019", subliniază Ana Guțu. 

"Aș vrea să lămurim unele lucruri referitoare la campania privind alegerile locale din 5 noiembrie. Desigur că toate privirile sunt orientate spre Chișinău. Așa cum se vor manifesta rezultatele alegerilor în Chișinău, probabil că vom avea așteptări similare pentru alegerile parlamentare din 2025 sau pentru cele prezidențiale din 2024. Prin ce se caracterizează această campanie electorală? Este foarte plictisitoare, sunt foarte mulți candidați - 27 după ce doi s-au retras - sunt vreo 35 de partide ce candidează cu liste pentru potențiali consilieri municipali. Un aspect este important ca dumneavoastră să-l cunoașteți. Ion Ceban - creditat cu foarte mari șanse de a lua cel de-al doilea mandat - este persoana Moscovei. Să ne fie foarte clar că Ion Ceban este cel care în 2014, în luna iulie, a votat în ședința Parlamentului împotriva ratificării Acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Ceban nu a părăsit sala, așa cum au făcut de exemplu comuniștii lui Voronin. El, Greceanîi și Dodon au rămas în sala Parlamentului și au votat împotriva acestui acord de asociere. Pe atunci era un categoric opozant al integrării europene, a fost membru al Partidului Comuniștilor, urla prin amplificator la toate mitingurile comuniștilor «Jos Alianța!» și așa mai departe. 

Brusc, după aceea a dispărut, respectiv a plecat la Moscova pentru un an de zile. Ce au făcut cu el acolo? Ion s-a schimbat, a venit mai calm și uitați-vă că a putut să câștige Primăria Chișinău în 2019. Acum nu trebuie să ne amăgim. Aceste alegeri nu sunt despre cine este gospodarul, nu sunt despre cine e mai tare în a promite parcări supraetajate, infrastructură și așa mai departe. Toate astea sunt baliverne și minciuni. Alegerile locale din 5 noiembrie sunt despre politică și geopolitică. Moscova își pregătește terenul pentru a reveni în forță la alegerile parlamentare din 2025. De aceea trebuie să fim foarte atenți. Ion Ceban nu trebuie votat! El nu trebuie creditat! Este o persoană completamente compromisă. Iar faptul că s-a împrumutat cu 3 miliarde de lei din băncile comerciale pentru a face trotuare și a pune frumos floricele nu-l face cu nimic diferit de Ilan Șor de exemplu, care a făcut absolut aceeași chestiune. 

În alegerile locale din acest an, la Chișinău aveți posibilitatea să votați un candidat unionist, credibil, tânăr, care are idei și știe ce și cum trebuie să facă.El pledează pentru desovietizarea Chișinăului, pledează pentru ca acest oraș să redevină un oraș românesc. Este vorba despre Dragoș Galbur și Partidul Național Moldovenesc. Prin urmare, Partidul Național Moldovenesc se poziționează împotriva lui Ion Ceban și vă îndemnăm pe toți să nu votați acest personaj dubios, lipsit de credibilitate, să-l abandonați, fiindcă pe el mizează Moscova pentru desfășurarea ulterioară a vieții politice, aici, în Republica Moldova", precizează Ana Guțu. 

De asemenea, Ana Guțu trăgea un semnal de alarmă în data de 12 octombrie, în emisiunea "News Pass" de la B1 TV, menționând că Rusia a pornit cu toate "tunurile" asupra Republicii Moldova și are loc o adevărată avalanșă de bani rusești pentru a destabiliza rezultatul alegerilor locale din 5 noiembrie.

Avem un război în regiune și un război care a izbucnit între Israel și Hamas – și atunci privirile instituțiilor internaționale se îndreaptă spre aceste două cataclisme și desigur că Republica Moldova s-a pomenit cumva prinsă între aceste evenimente, și Rusia nu mai slăbește presiunile asupra Republicii Moldova. A pornit cu toate «tunurile» asupra Republicii Moldova și, mai cu seamă, asupra alegerilor locale care vor avea loc pe 5 noiembrie, în cazul cărora asistăm la o adevărată avalanșă a banilor rusești pe toate căile posibile și imposibile pentru a destabiliza. Sunt bani cash care vin practic în geamantane, în genți. Unele dintre aceste personaje care transportă bani sunt prinse, dar marea lor majoritate, din păcate, pătrund pe teritoriul Republicii Moldova și acești bani ajung în buzunarele hoților, a celor care au comis mai multe crime pe teritoriul Republicii Moldova și acum vor să destabilizeze rezultatul acestor alegeri, punând în funcții de primari oamenii lor, prin corupere. Acesta este cel mai mare pericol pentru moment, dar nu excludem și posibilitatea escaladării conflictului din regiune", a explicat Ana Guțu. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.