Actualitate Internă Cap de pod

Talentul în slujba politicienilor murdari. De ce ajung unii interpreți de muzică populară să le țină isonul rusofililor Ceban, Șor sau Dodon, deși sunt respectați și remunerați cu zeci de mii de euro lunar de către basarabenii din Diaspora sau de acasă. Ce spune Serviciul Fiscal de Stat

Talentul în slujba politicienilor murdari. De ce ajung unii interpreți de muzică populară să le țină isonul rusofililor Ceban, Șor sau Dodon, deși sunt respectați și remunerați cu zeci de mii de euro lunar de către basarabenii din Diaspora sau de acasă. Ce spune Serviciul Fiscal de Stat

Aviditatea și fățărnicia de care dau dovadă unii interpreți și artiști de la Chișinău nu mai are margini. Deși sunt respectați, ba chiar adorați de basarabeni datorită talentului lor, totuși unii interpreți și artiști basarabeni, din pură lăcomie, acceptă să se le țină isonul unor politiceni murdari și pro-ruși precum Ceban, Șor sau Dodon. 

E cu atât mai inexplicabilă această atitudine, cu cât basarabenii obișnuiți și marea Diaspora basarabeană îi îndoapă pe acești indivizi și individe cu zeci de mii de euro lunar prin concertele și petrecerile la care sunt invitați să cânte, venituri care le permit să ducă o adevărată viață de nabab în cea mai săracă țară din Europa. 

Pare incredibil, însă este cât se poate de adevărat: aceștia câștigă lunar mai mult decât foarte mulți avocați, judecători sau procurori onești care au mai rămas în Republica Moldova. Vorbim aici despre unele dintre cele mai bine plătite categorii de cetățeni, cu licențe, masterate și doctorate la activ. Totuși, fiind extrem de lacomi de fire, în schimbul purcoaielor de bani rusești (fiindcă de acolo vin), interpreții basarabeni sunt gata să stea pe aceeași scenă cu cei mai mizerabili politicieni pro-ruși de la Chișinău, precum sunt Ivan Ceban, Dodon sau Șor. 

Menționăm că majoritatea veniturilor realizate de aceștia nu sunt declarate la stat, oamenii achitându-le onorariul sub formă de cash, fără ca banii să fie impozitați într-un fel. 

Serviciul Fiscal de Stat despre veniturile nedeclarate ale interepreților și artiștilor: ,,Se pot aplica sancțiuni conform Codului Contravențional, Codului fiscal sau Codului penal”

Urmare a unei solicitări Podul.md, Serviciul Fiscal de Stat a explicat că interpreții și artiștii care înregistrează încasări ce depășesc suma de 300.000 lei moldovenești (15.600 euro) pe an, sunt pasibili de sancțiuni conform Codului contravențional, Codului fiscal sau Codului Penal, în cazul în care nu le declară și respectiv, nu-și achită impozitele așa cum fac restul cetățenilor. 

Totuși, așa cum se poate vedea din răspunsul Serviciul Fiscal de Stat, Legea nr. 93 din 15.09.1998, care reglementează activitățile interpreților, pare a fi destul de permisivă, iar majoritatea ,,vedetelor” o ocolesc și o sfidează cu desăvârșire, fără pic de jenă. 

Sursele Podul.md indică că interpreții și artiștii care au cântat la concerte politice nu numai că nu își declară veniturile, ci câștigă chiar peste 300.000 lei, dar NU anual, ci LUNAR. Iar cel mai grav lucru este că datele nici măcar NU iau în calcul câștigurile de la concertele politice, ele fiind de-a dreptul exorbitante. 

În acest sens, legislația moldovenească este neputincioasă și nu poate efectiv supraveghea aceste tranzacții dubioase. Le spunem dubioase, căci la concertele de la Orheiland de exemplu interpreții au fost plătiți inclusiv din miliardul furat de Șor din sistemul bancar moldovenesc, ceea ce îi face cel puțin părtași morali ai acestui furt al secolului. 

Prostul nu e prost destul, dacă nu este și fudul

Deși sunt considerați un etalon al specificului cultural basarabean, totuși acest lucru nu are nicio legătură cu prestațiile lor. Interpreții și artiștii basarabeni, în marea lor majoritate, doar se folosesc de anumite elemente ale culturii și valorilor naționale românești pentru a căștiga popularitate și faimă. Plus purcoaie de bani, indiferent de cine îi aruncă peste ei. Mulți dintre acești indivizi și individe NU au vreo afinitate cu românismul și unionismul, asta deși îi veți putea adesea auzi pe la televisor cântând și vorbind despre neamul românesc, despre ,,Bucovina plai cu flori” etc. 

Fiind întrebați în privat, dar și în public, de ce fac acest lucru, adică de ce, fiind putrezi de bogați, mai acceptă să urce pe scenele de la Milano, Barcelona sau Orhei(land), acreditând prin prezența, respectul și popularitatea lor niște gunoaie de politicieni ai Kremlinului (enumerați mai sus), care au alungat sute de mii de basarabeni din țară prin furturile, corupția și crimele lor, acești interpreți ne iau pe toți de proști răspunzând ceva de felul: ,,Noi cântăm exclusiv pentru public, nu pentru Șor, Dodon sau Ceban”.

O altă gogoașă preferată de ei sună cam așa: ,,Noi de fapt cântăm pentru oamenii simpli, nu știm cine sunt organizatorii și nici cine achită. Noi suntem apolitici”.

Câteva nume de astfel de interpreți așa-ziși ,,apolitici” pot fi găsite AICI

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.