Actualitate Internă

APELUL jurnalistului Alexandru Cozer: Serebrian e o catastrofă. Trebuie DEMIS cât mai repede din Guvern!

APELUL jurnalistului Alexandru Cozer: Serebrian e o catastrofă. Trebuie DEMIS cât mai repede din Guvern!

Jurnalistul basarabean Alexandru Cozer solicită, pe Facebook, demisia de urgență a lui Oleg Serebrian din funcția de premier pentru reintegrare, după ce acesta a găsit de cuviință să spună, în zeflemea, că încă nu a văzut de la fereastra biroului său de la Guvern, care dă în PMAN, proteste ale moldovenilor cauzate de semnarea deal-ului cu transnistrenii în privința gazului și a energiei electrice. 

Serebrian este notoriu pentru gesturile și declarațiile sale dubioase. Podul.md vă prezintă comentariile lui Alexandru Cozer: 

”De-a lungul timpului multe inepții, aberații sau declarații sifdătoare am auzit de la cinovnicii patriei. Părea că nimeni nu-i va depăși niciodată pe Chicu, Candu sau Cebotari, campionii la acest capitol. 

Iată însă că un oficial din actuala guvernare tinde să-i depășească pe toți. E Serebrian, cel care nu am înțeles niciodată (dacă e să vorbim logic și prin prisma interesului național) cum a ajuns în funcția de premier pentru reintegrare și de care mă conving pe fiecare zi ce trece că e pur și simplu o catastrofă acolo. 

Aseară Serebrian a declarat undeva că el are vedere bună din luxosul și caldul său birou de la Guvern. Că are geam care dă în PMAN și că el nu a văzut acolo proteste după semnarea deal-ului cu transnistrenii în privința gazului și energiei electrice. 

Declarația este o prostie epocală în sine. Mai ales venită din partea unui om care se consideră diplomat. 

Dar dacă tot nu a văzut proteste, eu o să-i reamintesc când le-a văzut. Le-a văzut, spre exemplu, în toamna lui 2015. Când în calitate de ambasador în Germania mințea cu nerușinare la Publika TV spunând că are el informații de la servicii de inteligență că noi, cei ce protestam atunci, aveam în plan să dăm o lovitură de stat și să luăm cu asalt Guvernul. 

Între noi fie vorba, dacă știam atunci că eu protestez ca peste ani să-l fac pe ăsta mare cinovnic în Guvern, îmi dădeam două palme și mă duceam acasă...

Tot proteste pe geam a văzut această rușine a diplomației în 2018, când a provocat și un scandal internațional. Atunci când la Berlin, în fața ambasadei noastre, au ieșit niște cetățeni pentru a protesta împotriva crimei comise asupra profesorilor turci, răpiți de cei pe care Serebrian îi slujea atunci la Chișinău și trimiși în ocnele lui Erdogan. Atunci, spunea Serebrian, că a primit amenințări de la acei cetățeni (pe care el îi califica drept teroriști) că o să li se taie capetele angajaților ambasadei, provocând breaking-news-uri în trustul propagandistic al lui Plahotniuc cu propria lui gură. A fost nevoie de o declarație oficială a poliției germane prin care să dezmintă minciuna mizerabilă a celui care atunci era ambasador la Berlin.

Eu sper ca această catastrofă de la Guvern să plece cât mai rapid din funcție. Că altfel ar putea să ajungă și zilele când o să vadă de la geam și proteste serioase, din partea oamenilor care știu s-o facă demn și cu capul sus. Și nu că l-ar deranja pe el în vreun fel. El are unde să se retragă, la scris poezii. Dar e păcat pentru viitorul acestei țări și a cetățenilor săi. Care sigur în iulie 2021 nu au votat PAS pentru a-l vedea în ditamai funcția de vicepremier!”

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.