Actualitate Internă Cap de pod

Igor Grosu anunță că autoritățile R.Moldova vor merge ”din sat în sat” să explice basarabenilor ce înseamnă Uniunea Europeană. Foarte bine, nu pierdeți timpul, începeți cu regiunile care votează partide pro-Moscova și explicați-le oamenilor că Unirea și aderarea la UE sunt complementare, NU opozitive. Iar Unirea e UNICA soluție pentru a ajunge în UE și în NATO

Igor Grosu anunță că autoritățile R.Moldova vor merge ”din sat în sat” să explice basarabenilor ce înseamnă Uniunea Europeană. Foarte bine, nu pierdeți timpul, începeți cu regiunile care votează partide pro-Moscova și explicați-le oamenilor că Unirea și aderarea la UE sunt complementare, NU opozitive. Iar Unirea e UNICA soluție pentru a ajunge în UE și în NATO

Recent, fiind invitat în cadrul emisiunii Cabinetul din umbră de la Jurnal TV, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat că autoritățile intenționează să meargă din sat în sat și să explice basarabenilor ce înseamnă Uniunea Europeană și care vor fi beneficiile (re)integrării teritoriului românesc dintre Prut și Nistru în spațiul civilizațional european, acolo de unde a fost rupt de către Rusia (detalii AICI). 

Campania de informare are o legătură directă cu referendumul național privind intenția aderării R.Moldova la UE (detalii AICI) și considerăm că ar trebui să înceapă din regiunile, raionele și satele basarabene care votează în mod tradițional partide pro-moscovite. Vorbim despre Briceni, Ocnița, Edineț, Bălți, Fălești, Soroca, Râșcani (nordul Basarabiei), Comrat, Taraclia, Ceadîr-Lunga (sudul Basarabiei). 

Acestea sunt principalele circumscripții unde propaganda criminală a Kremlinului a pătruns cel mai adânc (decenii de spălare rusească pe creiere). În zonele amintite, indiferent de crimele și războaiele Rusiei din vecinătate, cei mai mulți dintre alegători ar vota în continuare cu ambele mâini pentru partidele pro-ruse din R. Moldova, fiind scoși la urne cu încolonare. 

De-a dreptul îngrozitor e că starea de lucruri nu s-ar schimba simțitor nici dacă Rusia ar ataca/invada un alt teritoriu constituțional al Republicii Moldova, dovada fiind războiul ruso-moldovenesc din Stânga Nistrului. Și la alegerile din acei ani, basarabenii din regiunile amintite votau, în mare parte, cu partidele pro-ruse ale vremii. 

Al doilea element pe care autoritățile R.Moldova ar trebui să-l facă, în mod obligatoriu, este să explice oamenilor din aceste localități că aderarea la Uniunea Europeană și (Re)Unirea cu România sunt complementare, NU opozitive. Explicați-le oamenilor că Unirea cu România ne-ar aduce automat în Uniunea Europeană și NATO. Explicați-le oamenilor că revenirea la guvernare a pro-rușilor, scenariu cât se poate de real având în vedere toate sondajele de opinie, cât și strădaniile Kremlinului, ar pune capăt oricăror aspirații Occidentale, fie ele europene, democratice sau de altă natură în Basarabia românească. Explicați-le că, după o astfel de turnură rusească, nimeni de la Bruxelles, Berlin sau Washington nu-și va mai aminti vreodată de o astfel de gubernie – R.Moldova –  și că Unirea e chiar ultima noastră șansă și speranță. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.