Actualitate Internă

Alimentarea R.Moldova cu energie este perturbată, din nou, din cauza atacurilor rusești din Ucrainei. Cel puțin 60 de rachete rusești au fost lansate asupra orașelor ucrainene

Alimentarea R.Moldova cu energie este perturbată, din nou, din cauza atacurilor rusești din Ucrainei. Cel puțin 60 de rachete rusești au fost lansate asupra orașelor ucrainene

Moldelectrica informează că sistemul electroenergetic al Republicii Moldova înregistrează din nou perturbări, în urma atacurilor cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei. 

„În sistemul electroenergetic al Republicii Moldova din nou se înregistrează perturbații, urmare a atacurilor aeriene asupra Ucrainei. La moment nu există consumatori deconectați. Riscul deconectărilor însă este înalt. Revenim cu informații”, transmite Moldelectrica pe pagina sa oficială de Facebook.

În spațiul aerian al R.Moldova nu intrase, până vineri la prânz, nicio rachetă, porivit unei informații furnizate de către șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Apărării, Maria Aramă, la solicitarea publicației deschide.md.

Potrivit Kievului, forţele militare ruse au lansat un atac cu cel puţin 60 de rachete asupra mai multor oraşe ucrainene.

Ukrainska Pravda scrie că au putut fi auzite explozii în Kiev şi Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, fiind vizată mai ales infrastructura energetică. Publicația nu a precizat dacă s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Atacul din Kiev a fost confirmat de primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, care a anunţat că oraşul a fost atacat vineri cu rachete în mai multe puncte de pe malul stâng al fluviului Nipru, care străbate Kievul.

„Rusia a lovit malul stâng al capitalei'', în mai multe locuri, la primele ore ale dimineţii de vineri, a scris Kliciko pe canalul său de Telegram. „Echipele de salvare au fost trimise la locurile afectate'', a adăugat el, dar nu a făcut referire la pierderi de vieţi omeneşti sau la pagube materiale în urma acestor atacuri. 

Ukrainska Pravda precizează că la Kiev a fost sistată, temporar, alimentarea cu energie electrică și sunt probleme în ce privește alimentarea cu apă în toate zonele capitalei.

''Nu părăsiţi adăposturile! Atacul împotriva capitalei este încă în desfăşurare'', a mai scris Kliciko Omologii săi din Harkov (nord-est) şi Poltava (centru-est) au anunţat la rândul lor că oraşele lor au rămas fără electricitate după bombardamentele matinale.

Totodată, potrivit Reuters, operatorul căilor ferate ucrainene a transmis că mai multe linii de cale ferată în regiunile Harkov, Kirovohrad, Doneţk şi Dnipropetrovsk au rămas fără curent electric după atacurile ruse cu rachete. (surse: Facebook, agerpres.ro)

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.