Sunday, May 12, 2024
Actualitate Internă Focus

Bijuterii și cadouri de zeci de mii de euro, declarate de conserva pro-rusă Marina Tauber. Membra grupului infracțional Șor se lăfăie în Rolex, Van Cleef, Boucheron

Bijuterii și cadouri de zeci de mii de euro, declarate de conserva pro-rusă Marina Tauber. Membra grupului infracțional Șor se lăfăie în Rolex, Van Cleef, Boucheron

Deputata Marina Tauber a declarat cadouri de zeci de mii de euro, dar și bijuterii și bunuri de mii de euro în declarația sa de avere și interese personale pentru anul 2023. Membra grupului criminal organizat, condus de oligarhul fugar Ilan Șor, a obținut 28.000 de lei salariu în calitate de deputată. Așa începe declarația de avere, însă sumele ce urmează sunt mult mai consistente. 

Bunăoară, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Tauber a primit 43.000 de dolari, iar la ziua sa de naștere, precum și de 8 martie, deputata a primit câte 13.000 de euro.

Potrivit documentului, Tauber conduce un Volkswagen Passat fabricat în 2018, pe care l-a luat în locațiune în 2019. Ea a mai indicat venituri de circa 18.000.000 de lei din cota-parte deținută la o bancă comercială. 

Tauber este proprietara unui apartament cu o suprafață de 72,8 metri pătrați, dar a luat în locațiune o casă de locuit de 180,6 metri pătrați, indicând 0 lei. Deputata a luat în locațiune un alt imobil, de 19,8 mp, și de această dată indicând 0 lei.

La capitolul cadouri, membra grupului criminal Șor a declarat un ceas Rolex, cercei Cleef și un set Boucheron format din cercei și un inel. Ultimul a fost estimat la 6.000 de euro.

Tauber a indicat și datorii, majoritatea în lei moldovenești, care echivalează cu zeci de mii de euro. Cea mai mare parte a datoriilor sunt către membrii familiei Șor: 900.000 de lei către Ilan Șor și 850.000 către Ilona Șor, mama oligarhului fugar. Aceste două datorii sunt scadente anul viitor. De asemenea, Tauber s-ar fi împrumutat cu 350.000 de lei de la alt deputat afiliat lui Șor - Vadim Fotescu.

Vedeți în declarația de avere și celelalte venituri ale Marinei Tauber.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.