Actualitate Internă Focus

Separatiștii de la Tiraspol pretind că a avut loc un nou atac cu dronă în așa-zisa Transnistria. Autoritățile de la Chișinău dau vina pe Rusia: „Șirul provocărilor din regiune menite să semene panică și tensiune continuă”

Separatiștii de la Tiraspol pretind că a avut loc un nou atac cu dronă în așa-zisa Transnistria. Autoritățile de la Chișinău dau vina pe Rusia: „Șirul provocărilor din regiune menite să semene panică și tensiune continuă”

Pseudopresa transnistreană a anunțat despre un presupus atac cu dronă kamikaze desfășurat vineri asupra unei unități militare de lângă orașul Râbnița. La scurt timp, Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a calificat cele pretinse de propaganda separatiștilor drept o provocare.

„O dronă kamikaze a atacat o unitate militară din regiunea Râbnița, la șase kilometri de granița ucraineană. Ținta a fost o stație radar, care a suferit avarii minore, a spus MGB (n. r. - așa-zisul minister al securității de stat. Nu sunt victime. La fața locului lucrează o echipă de anchetă. A fost deschis un dosar penal”, a scris presa locală, care a publicat și o înregistrare video cu presupusa dronă.

„În legătură cu incidentul care s-a produs astăzi, la Râbnița, menționăm că organele competente analizează toate imaginile și informațiile apărute și comunicăm următoarele. 

După cum s-a menționat anterior, șirul provocărilor din regiune menite să semene panică și tensiune continuă, inclusiv pentru a atrage atenția asupra regiunii. 

Elucidarea circumstanțelor și investigații calificate pot fi efectuate doar de către organele de drept abilitate prin lege, care, însă, nu au acces în perimetrul vizat”, se arată într-un mesaj al Biroului.

Ulterior, premierul Dorin Recean a subliniat că societatea e mai rezistentă la provocări care sunt orchestrate în regiunea transnistreană: „Am asistat la o altă provocare ordinară, dar haideți să atragem atenția la reacția societății, care deja este rezilientă și înțelege care este realitatea. Aceste provocări nu mai pot să inducă panică sau frică. (…) Sunt provocări care sunt susținute de Federația Rusă ca să inducă anxietate în societate”.

Amintim că un incident similar a avut loc în luna martie curent, când presa de la Tiraspol scria că o dronă kamikaze a atacat un elicopter staționat pe teritoriul unei unități militare din oraș. Și atunci, autoritățile constituționale au calificat cele pretinse de Tiraspol drept o provocare menită să creeze panică și să menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.