Actualitate Internă Focus

Suntem români și punctum! Apelul unionistului Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc, către cetățenii R.Moldova în contextul recensământului populației: E momentul potrivit pentru o demonstrație de unitate și de mândrie națională

Suntem români și punctum! Apelul unionistului Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc, către cetățenii R.Moldova în contextul recensământului populației: E momentul potrivit pentru o demonstrație de unitate și de mândrie națională

Unionistul Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc, a lansat un apel la unitate românească adresat tuturor cetățenilor R.Moldova în contextul recensământului populației care va începe în numai câteva zile. 

Sloganul lansat de Galbur: ”La recensământ mă declar român” este un apel public către toți cetățenii R.Moldova pentru ca aceștia să nu se sfiască de identitatea lor etnică de români, și să se declare ca atare la recensământ. 

”În câteva zile începe recensământul populației Republicii Moldova și este momentul potrivit pentru o demonstrație de unitate și de mândrie națională. La recensământ mă declar român!”, a scris Dragoș Galbur pe pagina sa de Facebook. 

Campania de informare referitoare la recensământul general al populației în R.Moldova și colectarea datelor privind identitatea de limbă și etnie (naționalitate) are loc între 8 aprilie – 7 iulie curent – detalii AICI

Anterior, Podul.md a scris despre faptul că la recensământul populației și al locuințelor din R.Moldova, care urmează să înceapă în câteva zile, vom spune oficial ADIO sintagmei sovietice și staliniste ,,limba moldovenească”, pentru că aceasta NU se va mai regăsi în rezultatele prelucrate de recenzori (detalii AICI).  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.