Podul Minciunilor

EXCLUSIV: minciuna ”celei de-a Treia Rome” și demența Bisericii teroriste ruse. FSB-istul Iurie Roșca solicită Rusiei să folosească arme nucleare în Ucraina pentru ”victoria dreptei-credințe”, în timp ce Bogdan Duca, propagandist Sputnik.md, decretează că românii nu ar fi un popor creștin

EXCLUSIV: minciuna ”celei de-a Treia Rome” și demența Bisericii teroriste ruse. FSB-istul Iurie Roșca solicită Rusiei să folosească arme nucleare în Ucraina pentru ”victoria dreptei-credințe”, în timp ce Bogdan Duca, propagandist Sputnik.md, decretează că românii nu ar fi un popor creștin

Până în toamna lui 2021, când a sucombat în urma unui infarct post-Covid, fostul PRM-ist Dragoș Dumitriu a fost șeful așa-zisei secții ”românești” a Sputnik.md (detalii AICI, AICI și AICI), poziție din care a împroșcat cele mai imunde narațiuni kremlinologice și anti-românești. După moartea lui Dragoș Dumitriu, locul acestuia a fost ocupat, la indicațiile serviciilor secrete rusești, de un alt propagandist putinist notoriu: Bogdan Duca (detalii AICI), pe care autoritățile din România ar trebui să stea cu ochii ca pe butelie. 

Un bestiar 

Coordonatorul Sputnik.md este vechiul FSB-ist Iurie Roșca, personaj interzis pe teritoriul României (detalii AICI), care instigă zilnic la folosirea armelor nucleare rusești în Ucraina (detalii AICI). Roșca ar fi trebuit să putrezească într-o pușcărie românească încă de acum 20 de ani, pentru numeroasele acțiuni anti-românești pe care le-a săvârșit la comanda stăpânilor săi de la Kremlin, cât și pentru multiplele infracțiuni comise (detalii AICI). Să sperăm că finalmente va fi judecat la Kiev, alături de alți propagandiști putiniști care instigă la genocidarea populației Ucrainei. 

(Iurie Roșca)

Același punctaj decis la Kremlin 

Ajunși în cele mai căcănii și mai marginale zone ale internetului, după ce Sputnik.md a fost interzis în spațiul informațional din stânga Prutului, Iurie Roșca și Bogdan Duca diseminează aceleași narațiuni mincinoase, cel din urmă asumânu-și poziții cumva mai moderate, întrucât în spațiul din dreapta Prutului (spațiu NATO și UE) nu mai pot fi eficiente demențele totale rostogolite de Roșca. Însă punctajul e același, doar modul în care e apăsată pedala diferă.

”Justificarea” folosirii de către Rusia a armelor nucleare

Un obiectiv urmărit cu abnegație de cei doi pișcotari este acela de a repeta sau doar de a sugera că în lipsa folosirii armelor nucleare în Ucraina, nu doar Rusia va fi învinsă, ci, țineți-vă bine, va fi ”învinsă” și ”Biserica lui Hristos”, ”adevărata Ortodoxie”. Evident, cei educați înțeleg foarte bine că aceasta este minciuna ”celei de a treia Rome”, care nici nu a existat vreodată și nici NU este posibilă, întrucât, din punct de vedere istoric, ”confesional” și moral, așa-zisa ”Patriarhie a Moscovei” este un construct profund ilegal – detalii AICI

Biserica FSB-istă Rusă NU are nimic în comun cu Ortodoxia 

Adevărata Ortodoxie nu binecuvântează focoase nucleare și alte arme de distrugere în masă și nici nu legitimează genocidul rusesc săvârșit în văzul întregii planete. Ortodoxia este reprezentată de Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol, NU de criminalul Putin și de vechiul KGB-ist Kirill, personaj care timp de decenii a făcut contrabandă cu alcool și țigări. 

Prin terorismul de stat pe care îl susține activ, mințind fără ezitări, legitimând genocidul Rusiei și spălându-le creierele enoriașilor naivi, așa-zisa ”Biserică” Rusă e mai degrabă apropiată de fundamentalismul islamic decât de creștinism în general și de Ortodoxie în particular. 

”Dumnezeul” lui Iura Roșca e criminal în masă și locuiește la Kremlin 

În cea mai recentă înregistrare postată pe pagina de Facebook intitulată ”Planul Roșca” (NU înțeleg de ce Facebook nu o sancționează, în condițiile în care instigă zilnic la genocid), Iurie Roșca insistă că ”războiul din Ucraina este un război religios”. FSB-istul o spune pe față: fie războiul va fi câștigat de așa-zisul ”Occident colectiv condus de Oculta mondială satanistă”, fie de ”Biserica lui Hristos”, adică de ”Rusia, care e a treia Romă”. Așadar, utilizarea armelor nucleare asupra populației civile din Ucraina ar fi justificată chiar de ”Dumnezeu”, numai că dumnezeul lui Iura Roșca e criminal în masă și locuiește la Kremlin. 

(De-o parte a mesei, Igor Dodon și Iurie Roșca, de cealaltă parte ideologul-măscărici Alexandr Dughin)

”Isteria anti-rusească care v-a intrat în cap e împotriva lui Hristos și a Ortodoxiei. Putin nu e Rusia. Cine se opune Rusiei se opune dreptei credințe în Dumnezeu”, concluzionează FSB-istul, repetând cele mai mari tâmpenii debitate și de ideologul-măscărici Aleksandr Dughin, căruia din când în când obișnuiește să-i care diplomatul (vezi AICI Lista prietenilor lui Dughin din România). În spatele lui apare un tapet cu palmieri, ceea ce nu-mi pare deloc extravagant, întrucât Iura Roșca pare oricum crescut și educat într-o junglă.

(Bogdan Duca)

Lătrăul Duca decretează: românii nu sunt un popor creștin 

Tot într-o junglă a minții a fost crescut și (re)educat numitul Bogdan Duca, șeful secției așa-zise ”românești” a Sputnik.md și subordonatul direct al FSB-istului Iurie Roșca. Bunăoară, Duca insistă, pe Telegram, că românii nu ar fi un popor creștin, întrucât cei mai mulți român susțin valorile euro-atlantice, așadar ar fi ”globaliști” și asta ar însemna că nu ar fi creștini. Iată cum interpretează Duca cel mai recent Barometru sociologic emis de Academia Română:  

”Românii: profil (caricatural) religios

91,6% cred în Dumnezeu.

83,1% se declară religioși.

73,9% cred că religia este de la importantă, la extrem de importantă în viețile lor.

53,9% se roagă zilnic.

26,6% merg săptămânal la slujbe religioase.

Dar… 91,9% dintre respondenți cred că a fi credincios este compatibil cu valorile euro-atlantice.

Poporul român e un popor creștin așa cum sunt eu șamanist… 

Barometru sociologic făcut de Academia Română”.  

Dacă românii nu sunt creștini (ceea ce e o nouă insultă din partea acestui lătrău plătit cu ruble), Duca sugerează că rușii – care, vezi Doamne, ar lupta împotriva ”globalismului” – sunt un popor creștin ce apără dreapta credință, deși noi știm că, timp de zeci de ani, rușii s-au închinat la hoitul lui Lenin expus lângă Kremlin. Evident, e vorba despre același mesaj împroșcat de șeful său direct Iura Roșca, în chiar același timp, numai că e împachetat altfel, tocmai pentru că este gândit pentru spațiul din dreapta Prutului (spațiu NATO și UE). Deși Duca nu o spune explicit acum – fiindcă îi e frică de faptul că-l vor umfla autoritățile românești, și asta pe bună dreptate –, urmarea ”raționamentului” său e că, fiind vorba despre un război între creștinii ruși și necreștinii globaliști, primii ar avea toată legitimitatea ”morală” și ”creștinească” de a folosi arme nucleare împotriva Ucrainei. Vă amintim că rușii ”creștini” au adus islamiști din Siria și Cecenia ca să măcelărească creștini ortodocși ucraineni (detalii AICI). 

NU uitați aceste două lepre absolute. Sunt în stare de orice. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.