Actualitate Internă Focus

„Cărăușii Victoriei” ai lui Șor au încercat să aducă de la Moscova peste un milion de dolari, însă polițiștii le-au dejucat planul. Continuarea spectacolului de la aeroport

„Cărăușii Victoriei” ai lui Șor au încercat să aducă de la Moscova peste un milion de dolari, însă polițiștii le-au dejucat planul. Continuarea spectacolului de la aeroport

Oamenii lui Șor n-au făcut scandal degeaba, luni seara, la aeroportul din Chișinău! Șefii Poliției, Serviciul Vamal și a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au anunțat că au fost ridicați, în total, peste un milion de dolari cash de la mai multe persoane care s-au întors de la Moscova, unde a avut loc lansarea blocului politic „Victoria” de către Ilan Șor și acoliții săi.

Într-o conferință de presă la tema „Schema finanțării ilegale a unor partide politice din surse tenebre, cu introducerea mijloacelor financiare în țară prin contrabandă, în interesul unui grup criminal”, șefii celor trei instituții au anunțat că a fost inițiată o cauză penală după ce Serviciul Vamal a fost informat că persoanele care se întorceau din Rusia, unde au participat la evenimentul lui Șor, intenționau să introducă în R. Moldova sume mari de bani.

În acest sens, au fost efectuate circa 150 de percheziții (inclusiv în această dimineață), în urma cărora au fost depistate peste un milion de dolari, 62.000 de ruble și 3070 de euro. Și cărăușii aveau promise de la 300 la 500 de euro pentru transportarea banilor.

Mai multe detalii despre rezultatele perchezițiilor puteți vedea în conferința de presă de astăzi:


Vezi și: Crearea la Moscova a blocului politic „Victoria”, cercetată sub aspectul trădării de patrie. Procurorul general interimar: „Este o altă manifestare a grupului criminal Șor”

Precizăm că oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat duminică crearea blocului politic „Victoria”. Simbolic, evenimentul a avut loc la Moscova, ceea ce l-a determinat pe unul dintre liderii PAS, Andrei Spînu, să spună că este clar „pentru cine lucrează și pe cine servesc”. Acesta i-a catalogat pe Șor și șleahta sa drept „trădători de țară”. În „echipa de vis”, așa cum o numește Șor, se află deputata Marina Tauber, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov. Pe scena evenimentului au cântat interpreții ruși Nikolai Baskov și Filip Kirkorov, dar și soția lui Șor, Jasmin. Toți acești interpreți susțin invazia militară a Rusiei în Ucraina.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.