Actualitate Internă

Val de demisii în guvernul Nataliei Gavriliță. A renunțat la funcție și verișoara Maiei Sandu

Val de demisii în guvernul Nataliei Gavriliță. A renunțat la funcție și verișoara Maiei Sandu

Anastasia Tăburceanu, purtătoarea de cuvânt a premierului Natalia Gavrilița, și-a înaintat și ea cererea de eliberare din funcție, invocând motive de natură personală. Anunțul în acest sens a fost făcut chiar de premierul Gavrilița, în conferință de presă organizată cu ocazia plecării ministrului Marcel Spătari din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale. VIDEO AICI de la minutul 13:30 aproximativ

Cu o experiență de peste zece ani în comunicare și relații cu presa, Tăburceanu a fost numită purtător de cuvânt al premierului Gavrilița în august 2021. Anterior, aceasta a activat în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, USAID Moldova și proiecte europene. Anastasia Taburceanu este licențiată în Științele Comunicării, are studii de masterat în comunicare publică și filosofie, antropologie și management cultural, arată publicația deschide.md.

Anastasia Tăburceanu este verișoara președintei R.Modlova, fapt confirmat chiar de șefa statului, unii comentatori opinind, în urma acestui nou val de demisii, că relațiile dintre Natalia Gavrilița și Maia Sandu ar fi tensionate.

Acesta este cel de-al doilea val de demisii din guvern după cel înregistrat în luna noiembrie a anului trecut, când Sergiu Gaibu a demisionat din funcția de ministru al Economiei, iar în locul lui a fost numit parlamentarul PAS, Dumitru Alaiba. În aceeași zi, a fost numit un nou ministru la Mediu. Este vorba de Rodica Iordanov, care până atunci a activat în calitate de secretar de stat în cadrul instituției.

Tot atunci, premierul Natalia Gavrilița a menționat că schimbările din interiorul Executivului vor continua. Tot în noiembrie 2021, vicepremierul pentru reintegrare, Vladislav Kulminski, a renunțat la funcție.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.