Externe

Incompetență tipică rusească: În plin ger năprasnic, peste 100 de mii de ruși au rămas fără electricitate

Incompetență tipică rusească: În plin ger năprasnic, peste 100 de mii de ruși au rămas fără electricitate

În timp ce ucrainenii stau în frig și întuneric numai din cauza distrugerii infrastructurii energetice de către bombardamentele armatei ruse, mulți ruși din zonele cele mai reci ale țării lor stau în aceleași condiții din când în când doar din cauza maximei incompetențe și nepăsări care domnesc în cea mai mare parte din Rusia. 

Astfel, aproximativ 110.000 de locuitori din orașul Ussuriysk au rămas fără electricitate, în condițiile în care se înregistrează temperaturi intre -19 și -21°C în regiunea afectată de masiva pană de curent. Serviciul de presă al administrației Ussuriysk a declarat pentru publicația Vostok-Media că au rămas fără electricitate în Ussuriysk și în satele din apropiere "38 de blocuri de apartamente și 3.200 de case private, 32 de școli, 4 spitale, 26 de grădinițe", ceea ce a dus la deschiderea unei anchete a Procuraturii. Cauza masivei pene de curent, conform informațiilor neconfirmate din presă, ar fi defectarea turbinei de la centrala Partizanskaya GRES.  

Anterior, Vostok-Media a scris că un întreg microdistrict dintr-un alt oraș din regiunea Primorsky Krai a rămas fără sursă de alimentare, din cauza unui incendiu la o stație de transformare. (sursa: AICI)

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.