Actualitate Internă

VIDEO. Răspunsul dur al R.Moldova la delirul Mariei Zaharova: „Fiecare moldovean care a stat în beznă și frig știe bine de ce s-a întâmplat acest lucru. Nu trebuie să ne spună Moscova despre asta!”

VIDEO. Răspunsul dur al R.Moldova la delirul Mariei Zaharova: „Fiecare moldovean care a stat în beznă și frig știe bine de ce s-a întâmplat acest lucru. Nu trebuie să ne spună Moscova despre asta!”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău, Daniel Vodă, a răspuns tranșant aberațiilor amenințătoare lansate de Moscova, prin controversata purtătoare de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova (foto sus, alături de Vladimir Putin), la adresa conducerii Republicii Moldova.

Zaharova o acuza pe președinte Maia Sandu că nu ar fi făcut nimic pentru popor, lăsându-l în frig și întuneric, în timp ce Rusia ar fi adevăratul binefăcător al moldovenilor, livrându-le şi asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetăţeni moldoveni, oferindu-le de lucru”.

Vodă a replicat că fiecare moldovean, care a îndurat recent bezna și frigul, după atacurile rusești cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei, știe exact de a trecut prin asta. 

Aflată într-o vizită în Japonia, Maia Sandu nu a răspuns delirului lansat de Moscova, alegând să vorbească, în postările sale din rețelele de socializare, despre Ziua Națională a României și despre întâlniri avute la Tokyo.

„Cine a lăsat cetăţenii R. Moldova în întuneric şi frig, Rusia? Atâţia ani i-am ajutat, livrându-le şi asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetăţeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiţie în economia R. Moldovei în toţi aceşti 30 de ani. Ce, cetăţeanca României Maia Sandu nu ştie asta? Ce-a făcut ea pentru poporul ei? Şi ce face actuala conducere, care deţine cetăţenia unui alt stat, nimeni nu înţelege. Această stare a lucrurilor provoacă regrete. La fel, noi vedem că tentativele de a băga în conştiinţa prietenosului popor moldovenesc imaginea de agresor a Rusiei nu funcţionează. Oamenii au văzut cum Rusia a rezistat de una singură, formând un stat nou. Şi, în ciuda tuturor acestor greutăţi, am ajutat R. Moldova şi cetăţenii săi. Poporul R. Moldova ştie şi ţine minte acest lucru şi sunt sigură că nimeni nu va uita”, a aberat Zaharova, cea care spunea, la începutul invaziei Rusiei din Ucraina, că războiul ar fi fost determinat mai ales de ura ucrainenilor care nici măcar rețeta borșului nu au vrut s-o împartă cu „frații” ruși. VIDEO la finalul textului!

Zaharova mai acuză Chişinăul că propagă rusofobia şi că posturile de televiziune independente din R. Moldova sunt zilnic intimidate, întrucât le este interzisă transmiterea buletinelor de ştiri ruseşti.

„Fiecare moldovean care a stat în beznă, întuneric și frig știe bine de ce s-a întâmplat acest lucru. Nu trebuie să ne spună Moscova despre asta. Am simțit fiecare pe pielea noastră consecințele acestui război brutal, indiferent de preferințele noastre politice și geopolitice. Atacurile masive ale Federației Ruse asupra infrastructurii energetice a Ucrainei afectează serios și securitate energetică a țării noastre. Acest război trebuie să înceteze. Imediat”, a scris Daniel Vodă pe pagina sa de Facebook.



"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.