Actualitate Internă

Kuleba: "Transnistria e un pericol ce ne impune să trimitem forțe în această porțiune a graniței!"

Kuleba: "Transnistria e un pericol ce ne impune să trimitem forțe în această porțiune a graniței!"

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat pentru TV8 că existența regiunii separatiste transnistrene impune Ucrainei trimiterea de forțe în zona respectivei porțiuni de graniță cu R.Moldova. 

Întrebare: Transnistria și depozitele de arme din Cobasna sunt în continuare o amenințare la adresa securității Ucrainei sau acest an a arătat că mai curând sunt o fantomă a trecutului sovietic?

Kuleba: Pot spune că rămășițele trecutului sovietic sub forma obuzierelor de artilerie sunt foarte necesare (pentru trupele ruse - n.red.). Rusia a recurs la rămășițele sovietice, tancuri produse în anii 50-60 și le trimit pe front. Nu am o viziune clară a ceea ce e în Cobasna, cantitatea și starea acestora. Vă spun sincer. Sigur că prezența Transnistriei pe flancul sud-vestic e un pericol ce ne impune să trimitem forțe în această porțiune a graniței pentru un potențial control al situației. Vreau să subliniez că Transnistria este o chestiune ce ține de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Vom respecta calea aleasă de Guvernul Republicii Moldova în ceea ce privește relația cu Transnistria și reintegrarea acestei regiuni. Ne respectăm vecinii, respectăm Republica Moldova și alegerea poporului ei. Aveți dreptul să decideți cum să vă dezvoltați țara și cum să rezolvați problema cu Transnistria. Noi ne confruntăm cu aceeași problemă. Constat că pe plan militar această problemă persistă. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.