Actualitate Internă

VIDEO. R.Moldova și Ucraina fac front comun împotriva propagandei Kremlinului. Ce decizii importante au luat premierii celor două țări vizate de agresiunea Rusiei

VIDEO. R.Moldova și Ucraina fac front comun împotriva propagandei Kremlinului. Ce decizii importante au luat premierii celor două țări vizate de agresiunea Rusiei

R.Moldova și Ucraina vor face front comun pentru contracararea propagandei ruse, o discuție importantă pe această temă fiind purtată de premierii celor două țări, Natalia Gavrilița și Denis Șmîhal, în cadrul întrevederii de marți de la Kiev.

Ca prim pas în acest sens, în R.Moldova ar urma să fie transmis maratonul de știri „Edini Novini”, difuzat de mai multe posturilor ucrainene de televiziune și a cărui transmisiune LIVE a început chiar în ziua debutului invaziei ruse în Ucraina. În acest moment, el poate fi vizionat LIVE pe Youtube. VIDEO la finalul textului

„Vom retransmite pe teritoriul Republicii Moldova noutăți de la posturile radio și TV ucrainene, pentru a contracara dezinformarea și fake news-urile rusești”, a precizat premierul Șmîhal, potrivit publicației deschide.md.

În plus, cei doi premieri au convenit în privința declarării, în R.Moldova, a anului 2023 - drept „Anul Culturii Ucrainene”, manifestare care va ajuta cele două culturi și națiuni să se cunoască mai bine și să se apropie. 

„Am convenit asupra cooperării în privința apărării spațiului aerian și îmbunătățirea controlului la frontieră și am fost de acord că trebuie să asigurăm mai multă siguranță în regiunea transnistreană”, a adăugat Șmigal.

Totodată, părțile au decis să creeze un grup bilateral de cooperare cu privire la integrarea Ucrainei și R.Moldova în UE.

„Suntem dispuși să oferim asistență partenerilor noștri din Moldova, ca Moldova să poată implementa mai ușor recomandările Comsiei Europeană”, a mai adăugat premierul ucrainean.

Mai multe detalii despre cooperarea viitoare și proiectelor comune ale celor două țări găsiți AICI.



 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.