Wednesday, May 15, 2024
Actualitate Internă

EXCLUSIV Sătui de modul deficitar în care autoritățile iau măsuri împotriva șlehtei infractorului Șor, mai mulți cetățeni din R.Moldova au trecut la acțiuni pe cont propriu. Ce spune un activist civic despre lipsa de reacție a autorităților în cazul corturilor amplasate ilegal de noul partid șorist

EXCLUSIV Sătui de modul deficitar în care autoritățile iau măsuri împotriva șlehtei infractorului Șor, mai mulți cetățeni din R.Moldova au trecut la acțiuni pe cont propriu. Ce spune un activist civic despre lipsa de reacție a autorităților în cazul corturilor amplasate ilegal de noul partid șorist

Radu Dutcovici, un activist civic unionist din Republica Moldova care a ajuns cel mai recent în atenția opiniei publice după ce a semnalat o serie de ilegalități comise de ștabii oligarhului Ilan Șor, a venit cu precizări suplimentare cu privire la amplasările ilegale de corturi de campanie ale interzisului Partid Politic "Șor".

Publicația noastră l-a contactat pe Dutcovici, solicitându-i câteva informații pe marginea recentelor ilegalități comise de ștabii și oamenii din teritoriu ai oligarhului fugar Ilan Șor. Printre altele, activistul unionist și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu lipsa de reacție a autorităților abilitate în unele situații. Mai precis, în timp ce intervin în cazul corturilor ce au simbolistica interzisului partid politic "Șor", autoritățile se fac că nu văd corturile de campanie ale noii formațiuni politice șoriste și anume partidul "Renașterea".

Într-un live pe pagina sa de Facebook (pe care-l puteți urmări AICI), Radu Dutcovici a surprins momentul în care mai mulți cetățeni furioși se apropie de corturile cu pricina, dorind să le demonteze. Aceștia sunt însă opriți de polițiști, care în loc să le ceară reprezentanților Partidului "Renașterea" să-și strângă corturile, au încercat să medieze conflictul dintre cetățenii indignați și vasalii lui Șor.

De-altfel, Podul.md a avertizat din data de 7 iunie, adică cu 12 zile înaintea scoaterii în afara legii a formațiunii politice "ȘOR", că partidul satelitar zis "Renașterea" va fi înlocuitorul partidului politic "Șor".

Podul.md: Ce spun organele statului și oamenii legii cu privire la aceste corturi?

Radu Dutcovici: În privința corturilor lui Șor, oamenii legii au declarat că sunt ilegale, iar unde le depistăm să anunțăm imediat poliția, care le va înlătura! Totuși, am observat și alte corturi asemănătoare, doar că purtând simbolistica partidului "Renașterea". În acest caz există legea care interzice agitația electorală, însă după cum ați putut vedea, ei merg și peste lege. Unii cetățeni ai Republicii Moldova indignați de prezența unor astfel de corturi ilegale au așteptat preț de 6 ore intervenția polițiștilor, care nu au mai intervenit. Eu am mers personal la unul dintre ministerele de resort, solicitând o audiență, însă nu a ieșit nimeni. Am impresia că cineva le ia apărarea!

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.