Actualitate Internă

Anatol Șalaru, prezent la protestul desfășurat în București în fața ambasadei terorii: "Se duce un război între sălbăticie și civilizație! După Ucraina, Republica Moldova este a doua țară afectată". Necesitatea distrugerii "Rusiei fasciste a lui Putin"

Anatol Șalaru, prezent la protestul desfășurat în București în fața ambasadei terorii: "Se duce un război între sălbăticie și civilizație! După Ucraina, Republica Moldova este a doua țară afectată". Necesitatea distrugerii "Rusiei fasciste a lui Putin"

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a participat sâmbătă, 14 octombrie, la protestul desfășurat în București în fața ambasadei Rusiei. Pe parcursul unei declarații acordate pentru Euronews România, Anatol Șalaru a reliefat că Republica Moldova a fost afectată semnificativ de invazia rusească la scară largă asupra Ucrainei.


De asemenea, fostul ministru a subliniat necesitatea distrugerii complete a "Rusiei fasciste a lui Putin", țară ce dorește să-și instaureze "regulile sălbatice peste tot în lume".

"Din prima zi de război am fost alături de poporul ucrainean și am protestat la ambasada Rusiei din Chișinău, am protestat și aici la București. Voi fi alături de poporul ucrainean până când unul din pilonii Răului care există astăzi pe pământ - Rusia fascistă a lui Putin - va fi distrus complet, iar astfel să nu mai prezinte nicio amenințare pentru lumea civilizată. Astăzi se duce un război între Rău și Bine, între sălbăticie și civilizație, iar noi trebuie să fim de partea bună a istoriei.

După Ucraina, Republica Moldova este a doua țară afectată de război. Impactul e foarte mare asupra economiei, migrației, atragerii investițiilor, securității Republicii Moldova. S-au investit mulți bani de către Rusia pentru a sprijini coloana a 5-a, respectiv pentru a mobiliza celulele antiromânești din Republica Moldova. Deocamdată s-a făcut față cu sprijinul Occidentului și al Ucrainei. Lupta continuă, iar lumea este foarte conștientă. În ultimele sondaje, doar 17% din populație s-ar împotrivi aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Majoritatea covârșitoare este pentru aderare, ceea ce cu un an sau doi în urmă nici nu se putea visa. Dar acest război a schimbat mentalitatea cetățenilor din Republica Moldova, nu numai a românilor de acolo, ci și a altor minorități care și-au dat seama că rușii sunt dușmanii lor. Pentru ruși nu contează viața oamenilor, nu contează de ce religie ești, respectiv naționalitate, ci contează doar interesul Kremlinului, acela de a distruge lumea civilizată, de a ocupa Europa civilizată, de a-și instaura regulile sălbatice peste tot în lume", a zis Anatol Șalaru. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.