Actualitate Internă Cap de pod

Ludovic Orban le cere pesediștilor să înceteze sabotarea Maiei Sandu: "Ciolacu să renunțe la girul politic acordat filorusului Ceban!". Fostul premier al României amintește totodată că PSD s-a născut "din coasta principalului trădător al idealului Unirii și anume Ion Iliescu"

Ludovic Orban le cere pesediștilor să înceteze sabotarea Maiei Sandu: "Ciolacu să renunțe la girul politic acordat filorusului Ceban!". Fostul premier al României amintește totodată că PSD s-a născut "din coasta principalului trădător al idealului Unirii și anume Ion Iliescu"

Pe parcursul dezbaterii ce s-a desfășurat marți, 24 octombrie, în Camera Deputaților din Parlamentul României cu privire la proiectul de lege inițiat de PSD ce prevede că Mitropolia Basarabiei, parte componentă a Bisericii Ortodoxe Române, va beneficia anual de un sprijin financiar din partea Bucureștiului, în cuantum de două milioane de euro, fostul premier al României, l-am numit pe deputatul Ludovic Orban, a anunțat că parlamentarii formațiunii sale politice vor vota inițiativa legislativă, însă a exprimat o serie de obiecții, referitoare la acțiunile antiromânești comise de-a lungul timpului de pesediști atunci când au deținut pârghiile puterii. 

Printre altele, Ludovic Orban a cerut Guvernului condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, să înceteze să-l mai sprijine pe primarul pro-rus al Chișinăului, Ivan Ceban, "care acum este în mod perfid principalul contracandidat al Maiei Sandu la președinție".

"Sper că Ciolacu și PSD nu-i va mai da sprijin acestui filorus îmbrăcat în haine de român, care nu are nicio legătură cu românismul și idealul unionist", a adăugat Ludovic Orban. 

De asemenea, Ludovic Orban a amintit că Partidul Social Democrat este creația "principalului trădător al idealului Unirii și anume Ion Iliescu", care din postura de președinte al României "a recunoscut statalitatea unei părți a teritoriului românesc, respectiv Republica Moldova". 

"Parlamentarii Forța Dreptei vor vota acest proiect de lege, dar sigur că-l votăm cu inima strânsă. În primul rând, din cauza inițiatorului. Principalul inițiator este președintele PSD. Vă readuc aminte domnilor de la PSD că sunteți născuți din coasta principalului trădător al idealului Unirii și anume Ion Iliescu, care a fost primul șef de stat care a recunoscut statalitatea unei părți a teritoriului românesc, respectiv Republica Moldova. Poate cu proiectul acesta de lege încercați să vă spălați păcatele față de politica dusă de regimurile și guvernările PSD în raport cu frații noștri de peste Prut. Poate credeți că o să uite lumea de afacerile foarte bune pe care le-ați făcut cu Plahotniuc, care e dat în urmărire generală și care a fost șeful celei mai mârșave și uriașe spălătorii de bani negri produși de mafioții ruși. Poate că o să renunțe în sfârșit domnul Ciolacu și PSD la girul politic acordat către primarul Ceban ales din partea partidului pro-rus și care acum este în mod perfid principalul contracandidat al Maiei Sandu la președinție. Sper că Ciolacu și PSD nu-i va mai da sprijin acestui filorus îmbrăcat în haine de român, care nu are nicio legătură cu românismul și idealul unionist. Sper că această lege e doar începutul. Iar obiectul Unirii este unul ce nu trebuie realizat prin astfel de meschinării și de legi. Dragostea de neam nu se poate cumpăra cu arginți, Unirea nu se poate cumpăra cu "minim 2 milioane de euro acordați către Mitropolia Basarabiei", care e călcată în picioare după 1990 în primul rând de guvernările românești, braț la braț cu guvernările pro-ruse care au fost în Basarabia", a declarat Ludovic Orban. 

Vedeți video: 


"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.