Actualitate Internă Focus

Rusofilul Ivan Ceban amenință din nou presa românească de la Chișinău. Edilul consiliat de FSB s-a dezlănțuit într-o ședință a Primăriei Chișinău

Rusofilul Ivan Ceban amenință din nou presa românească de la Chișinău. Edilul consiliat de FSB s-a dezlănțuit într-o ședință a Primăriei Chișinău

Primarul rusofil al Chișinăului – l-am numit pe Ivan Ceban, individ consiliat de FSB – a lansat un nou atac frontal împotriva presei din stânga Prutului. Deranjat de jurnaliștii care îl critică pentru multitudinea de probleme în care se zbate Chișinăul, chiar din pricina managementului său defectuos, așa-zisul ”pro-european” Ceban îi amenință cu tribunalul. 

Mai mult, primarul rusofil îi cataloghează pe jurnaliștii basarabeni drept ”killeri politici”. 

Dovadă că are veleități totalitariste, Ivan Ceban se laudă în gura mare că, la solicitările sale directe, mai multe posturi și portaluri media din R.Moldova ar fi fost sancționate pentru distribuirea de ceea ce omul Moscovei insistă că ar fi fost ,,știri false” – adică, tocmai realitățile cât se poate de adevărate din Chișinăul pe care Ivan îl administrează cu incompetență de peste 4 ani. 

„O bună parte dintre voi nu mai sunteți mass-media, cum vă place să vă intitulați, liberă și independentă. Sunteți niște killeri politici, angajați pe bani foarte mari, de proveniență dubioasă. Și cred că e timpul să facem amendamentele de rigoare în instituțiile abilitate, iar cei care au fost intimidați, îi invit să anunțe la procuratură aceste acțiuni ale acestor pseudo jurnaliști”, a debitat Ceban la ședința primăriei.

„Doar la cerințele MAN și ale mele personal au fost amendați cu peste 300 mii de lei aceste posturi de televiziune care au împrăștiat fake news, manipulări și minciuni. Constat că s-a îngropat Codul Deontologic al jurnalistului. Și există doar jurnaliști, la unele instituții media, executori docili a comenzilor politice și fac tot ce trebuie să facă ca să intimideze oamenii”, s-a lăudat politrukul crescut de Voronin, Dodon și de serviciile secrete rusești. 

Dar asta nu e tot, edilul promite să meargă și mai departe, amenințând presa cu sesizări la Procuratură pentru așa-zise „intimidări”. În realitate, tocmai Ivan Ceban este cel exercită presiuni și intimidări la adresa presei de la Chișinău, în special împotriva presei de limbă română, amenințând-o că va fi dată pe mână instituțiilor de drept pentru simplul fapt că își face datoria și scrie despre problemele cronice ale orașului, adâncite sau generate chiar de primarul rusofil.

În loc să se sesizeze asupra problemelor care sunt semnalate de jurnaliști, primitivul Ceban încearcă să le bage pumnul în gură pentru că vorbesc despre ele – mai multe detalii AICI.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.