Actualitate Internă Focus

Basarabia e România! Încă 4 poduri rutiere vor fi construite peste Prut. O nouă investiție durabilă a statului român

Basarabia e România! Încă 4 poduri rutiere vor fi construite peste Prut. O nouă investiție durabilă a statului român

Agenția Națională pentru Achiziții Publice din România a validat documentația de atribuire privind elaborarea studiilor de fezabilitate pentru construirea a altor 4 poduri rutiere importante peste Prut, care vor duce la întărirea legăturilor dintre România și Basarabia noastră. Despre acest lucru a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R.Moldova, Andrei Spînu, pe pagina sa de Telegram (detalii AICI). 

Este vorba de Podul Costești-Stânca, Podul Leova-Bumbăta, Pod nou Leca-Fălciu și Podul nou Barboieni-Răducăneni. De asemenea, are loc continuarea licitației pentru podul la nivel de autostradă care se va construi peste Prut, Ungheni-Ungheni. Noul termen pentru depunerea ofertelor a fost stabilit până pe 31 ianuarie. 

 „Durata contractului este de 24 luni, din care 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Împreună cu celelalte poduri de la Giurgiulești (MD) – Galați (RO) (deja reabilitat), Leușeni (MD) – Albița (RO), Sculeni (MD) - Sculeni (RO), Cahul (MD) – Oancea (RO), vom asigura interconectivitatea cu România și nemijlocit cu Uniunea Europeană. Podurile vor aduce mai multă siguranță și fluidizare a traficului pentru camioanele noastre sau cele care tranzitează Republica Moldova, va crește comerțul și va integra și mai mult Republica Moldova în Rețeaua de Drumuri Europene TEN-T”, a subliniat Spînu. 

Construcția acestor poduri peste Prut este una din prioritățile strategice ale Planului de Reconstrucție a Infrastructurii R. Moldova 5+. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.